Review Transfomers :The Dark of Moon



Bismillah ....
Salam Jumaat .....
yeaaa...esok cuti...syoknyeee...hihihi
rasenya sume orang pun suke cuti kan ??

masa hari rabu tu sempat la pi tengok
Transfomers :The Dark Of Moon
masa : 5.45 p.m
lokasi : Mid Valley Megamall

totally ...cerita ni best la ...
actionnya : TerbaEkk

tapi dalam semua orang dok kata best ..
ade gak beberapa benda yang saya kurang gemar ...
diantaranya
ini .....

Secara peribadinya saya rasa watak heroin tu lebih menarik kalau
dilakonkan oleh si cantik manis Megan Fox .....
si Rosie Huntington
ni bukan tak hot cantik atau tak best ..
tapi ...mmm..Megan Fox terbaekk lah ....ni pendapat peribadi saya jela ...

barisan pelakon yang masih di kekalkan ....
tengok si John turturro a.ka Sector 7 dalam Transfomers Revenge of the fallen
teringat script dia : "One man alone, betrayed by his country " hahahhaha
ayat masa dia sorang kena lawan decepticon besar kat padang pasir ...
dalam siri kali ni ....dia dah kaya ...dah tak jual daging ...
tapi watak dia cam kurang menonjol cket la....

ni scene masa benda pelik (macam naga besar ...pun ada ...cacing besar pon ye )
datang serang ....part ni rase macam kurang best cket ...
coz..slalu transfomers kan dia kebanyakkan tak la berbentuk pelik macam ni
bentuk kenderaan, binatang ..o.k la ...ni dah macam tengok cerita lain plak ..
tak macam transfomers ....macam cerita alien attack ke.. snake robot ke ?? ... hahahhaha
banyak plak songeh ko puan mawar oit
lantak la ....ni pendapat peribadi kan ??? :P :P

dan satu lagi part tak best ....Bila iron hide mati !!!
Uwaaaa....kenape misti dia yang mati ? rase cam kekurangan T___T
kalau robot pelakon tambahan lain yang mati o.k la gak ...
ni salah sorang watak utama yang mati ... sedih woooo


Pastu..mne ntah datang cik kak ni ??
cik kak yang bernama Frances McDormand
..nampak dia macam kakak2 tak dalam citer ni?
dia tak puas hati plak orang panggil dia madam ? hahahahah...

bayak gak scene yang dia ada....
lagi sorang yang saya suke ...nampak cam cute je ..
si Dutch ni Alan Tudyk..
seorang yang sentiasa ikut arahan dan bijak...huhu

pastu lagi satu yang tak best : ada la pasangan kekasih (non muslim)..
dok kat sebelah ....budak2 sekolah lagi ...
duduk tak diam..tergoyang2 ...
pastu boley plak kuar masuk ..
bli pop corn la..air la...
tadi mase blom strat tak gatai nak pi bli ...
ni asyik lalu depan orang ..haiyaaa..

pastu...part tak boley bla....
mase part romantik si Sam Witwicky ngan si Carly boley plak
dok Waaaaa...Huuuu..hoooo...macam teruja sgt ??..
masa diorang bercium bebudak ni plak dok nga-nga ..waaaaaa
benda camtu pon beria nak teruja...haish ...bising la ..
ganggu tumpuan ai tau ...huhuhu
puan mawar tak teruja pon??? sebab saya dah kawen...hahahahha..poyo jap .. tapi kalau blom kawen pon tak de nye seksaited macam tu ...buat malu je

kalau korang nak tau best ke tak dari kaca mata korang ...
pi la tengok wayang ....hihi..
Selamat menonton








3 1/2 for TRANSFOMERS :THE DARK OF MOON






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

8 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

CuTeMiUt78 said...

oh..oh... gitu erk..

Lya Colours said...

saya nk p tgk cite monte carlo

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

akak cutemiut : haah..cenggitu lo..hihihi

Lya : best ke monte carlo ? nak ajak mydear oi tengok gak la ..hihihi

rATu kEBaYA said...

citer laddaland best... akak baru tgk last week.. seram giler

maiyah said...

assalam..

wahh.. best nih ;)

mamai said...

cuba untuk tidak baca kerana nak tengok sendiri

beautiful_rose said...

loh..tukar heroin pulok?



erm...masih belum tgk x de mase lagi nieh...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe memang tak suka heroin tu..lebih suka Megan Fox, yang iron hide mati pun tak best gak..huhu