hot to the max

Bismillah... 

Buat apa tu uolss....busy kah ? 
saya kengkonan minggu ni berazam nak buat sehari 1 entry
paling koman la tu ....kalau teror nak up 2 entry per day 
semoga terus istiqomah lah ...
yambooiii sgt ..bab update blog gigih ko nak istiqomah bagai kan ?
cube kalau istiqomah sehari sehelai baca al-quran tu sedap la jugak
hihi...Inshaallah kita cuba sentiasa memperbaiki diri 

sebelum lagi melalut 
saya just nak bagitahu ...saya dah try tau maggie korea pedas yang famous tu 
nasib baik lah ada colleague yang baik hati nak belikan 
kat NSK jauh kot? 
krikkk...krikk...krikkkkk 
hahahahaha 

syoh..syoh..kacau la cengkerik ni kan ...
bua sound effect kat sini pulak 


ada juga yang mempersoalkan status halal megi pedas ni 
saya ada nampak logo halal kat plastik tu 
pastu saya tiada keraguan ..jadi saya makan :P 

if ada keraguan ! Jangan makan ye 
dah jatuh hukum shubhah kat situ 



motif saya letak maggi malaysia kat situ?
 sebab nak bagitahu size megi Korea tu lebih besar 
saiz packaging dan juga size isi  didalamnya 

maggie dia beso2
 kecik sikit je dari laksa 
cara penyediaan sambil pejam mata pun boleh yo! 

panaskan air - masak megi tu sampai kembang 
pastu toskan ...gaul dengan sos pedas tu 
kemudian tabur la bijan dan seaweed rasanya 

done 


ni saya punya ...mih..mih..mih
...saje tambah sosej potong tu konon boleh la kurangkan sikit kepedasannya ?
jangan harap.....TETAP pedas 
siapa yang tak tahan pedas jangan la cuba-cuba 
pedas dia lain macam sikit ye 
sediakan air ...secawan tu not enough o.k 
AMARAN dah ni 
hahaha 


ha......... yang ni pun HOT o.k 
HOT baby boy! comel sgt si Eshan Hadif ni 
geram nau nengoknya 

jadi baby sitter kjap bagi dia layan Upin ipin 
kalau tak.......asyik la nak Ibu dia 



sekian 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

15 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Miss Layaleya said...

Dh byk tgk org share ramen ni.. nk kna try gak ni..

Fazleyatul Aini said...

nak tengok lah kat aeon ada jual tak

Mommy Cici said...

ramai buat challenge ni kan. tapi tak berani laa >,<

Nafira usof said...

Zura x berani nak cuba.
parut skrg sensetif sikit ngan pedas.
kang tak pasal2 ulang alik gi toilet.
hehehhehehe.
memang ade nampak satu video pasal makan mee nih.
sampai berair2 mata dia.
trus x berani nak cuba.

wahida said...

aku teringin nak try ni nok...tapi x jumpa lagi...aku kan suka pedas...haruslah nak try...huhu...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Miss Layaleya try jgn tak try..kat tesco ada rasanya

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Ainirasanya ada..dia ada yang 5 bungkus per pack dan ada yang dalam bowl

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Mommy Cici try la..pedas-pedas manja je ni ;)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usof kalau zura nak cuba ..jangan letak semua sos tu ..letak sikit je gaulkan ..kalau rasa kurang nak tambah ...tambah la sos tu sikit-sikit

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@wahidaelok sangat try kalau suke pedas sebab ni memang PEDAS !

Siqah Hussin said...

Siqah pasti tak akan cuba maggi ni. Nampak macam teringin juga nak cuba walau sekali. Tapi banyak review kata pedas gila! Siqah tak tahan pedas sangat, so big NO jela. Hihi.

ArELeEz said...

viral sgt ramen podeh nih. melonjak2 plak rase nak m'try. isk3..

Puan Kutu said...

Jakim pun dah sahkan mee ni halal kan..adoi sy tak tahan pedas la..kena kirangkan perencah la kot..tp dh pregnant ni memang cuba kurangkan la makanan tak berkhasiat.lepas habis pntg nti sy cuba.hehe

LYAfrina said...

pedas desit kan megi korea tu

adianiez AIDA said...

sesungguhnya aida memang bodoh skit bab bab maggi ni.
asyik la dok beli jenama maggi tu hah.
yg lain kurang beli :)
sedap ekk?

betul tu. kita pasti, kita makan.
kalau ragu, terus jgn makan...