Rumah Idaman

Bismillah....

So sorry lama dah tak update blog dan singgah blog kawan2
Inshaallah minggu ni rasenya ada ruang sikit 
saya akan cuba menjadi rajin untuk update blog dan menyinggah kat blog uolllsss

saje nak sembang-sembang pasal rumah idaman 
saya ada la beli sebuah rumah teres 
tapi jauh sikit dar KL 
sebab jauh sikit so tak boleh la nak tinggal kat rumah tu 
susah nak ulang-alik ke office 

tapi tak tau la masa akan datang 
harap-harap kot la terbina nya highway dari lokasi rumah tu ke KL 
memang nakkkkkk sangat duduk rumah tu 


ni aje lah rupa rumah tu 
kosong ...saje tak nak bagi orang sewa pun...
kami selalu kesana bila cuti ...jadi rumah rehat...hahaha 

ini lah lebih kurang pelan rumah tu sekarang 
sebelah bawah ..atas ada 3 bilik...bawah tak de bilik pun 

tapi kalau la ada rezeki lebih ..
saya nak renovate sikit rumah tu jadi rumah idaman saya 
tak de la dahsyat sgt ...sedaya yang mampu ajer lah 


saya berangan nak buat sebuah bilik di bahagian bawah 
dan tarik rumah tu maksimum 
sekarang kat belakang masih ada tanah kosong yang ditanam pokok mangga 
apa yang saya angan-angankan macam gambar kat atas tula 


saya suka ruang tamu yang simple macam ni je 
tak nak yang crowded ....minimalist je 

bahagian bawah tangga saya nak buat macam ni 
arghhh best nya kalau dapat realisasikan 


bilik sebuah yang saya nak buat dibawah tu just nak simple macam ni 


toilet 


Dapur pun nak cecomel je 
senang nak kemas kan 



dan walaupun ruang belakang tu kecil dan sempit ! 
saya nak juga ada sikit ruang hijau macam ni ...
boleh lepaskan kucing main-main kat sini ...

waweeeeee...best kan 

mana la tau bila ada rezeki lebih nanti 
ini lah yang saya nak 



Sekian. 


18 comments:

Qhaifa Nur said...

moga impian terlaksana, amin...
cantikkk

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

cantik! Mcm sama pulak taste kita.. hehe.
Smga impian jadi kenyataan. Amin. =)

babYpose said...

Cantik, boleh tu inshaAllah moga impian terlaksana. Suka tentang biar ada hijau kan. Bawah tangga terisi kemas.

wahida said...

insyaAllah...mmg impain semua org nak deko cantik2 rumah sendiri...ada rezeki mesti cantik rumah ko nnt nok...
kita doa sama2...

LYAfrina said...

sama lah dgn lya..suka konsep mimalis.. biar simple n lapang je.. xnak over deko sgt,, dapur pon suka cute2 camtu je.. hehe..

in shaa Allah moga tcapai impian nk dpt rmh idaman tu..

xpe..nnti ada rezeki suatu hari nnti blh la duk situ..

y pting skarang ada aset... sbb hrga rmh makin melambung skarang

Husna Rahman said...

amin..moga impian akak terlaksana..=)

Nafira usof said...

sekali pandang mcm design rumah zura jer. hehehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Qhaifa NurAmin .....Inshallah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@♥ aiNa yaZiD ♥simple but nice kan ? thanks you

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@babYposeyup..hijau tu boleh bagi ketenangan biar la seciput pun :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@wahida Inshallah...amin thanks

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrinahaah ni pun beli sebab masih o.k harga masa tu ...skrang tak dapat dah price macam beli aritu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Husna Rahmanthanks dear

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usofhihihi..yeke? ALAMAK TAK TIRU TAU ..hahahhaha

Siqah Hussin said...

Cantik mawar semua gambar di atas. Siqah pun sukakan tema minimalist juga. Tak suka serabut sangat :) Insyallah, satu hari akan menjadi kenyataan. Teruskan usaha! :D

ArELeEz said...

leez doakn semoaga impian jd kenyataan. in shaa allah.. aminn..

Puan Kutu said...

Berangan tu perlu..Insyaallah berkat kesabaran n azam tinggi ada tu rezeki nk renovate rumah nti..sy sewakan rumah yg sy beli..entah bila la nak duduknya..klu dok umah sendiri berangan juga nk deco2 cmni.hehe

adianiez AIDA said...

in shaa Allah, ross.
moga dpt direalisasikan.
now aida sedang slowly make up rumah kedua.
ada duit, buat.
takde duit, diam :)
sama la kita, umah kedua tu just utk weekend.
bukan jauh pun dari bandar.
just umah skang anak2 senang nak gi balik skola.
gi ngaji. gi tuisyen :)