Kurussssss Puasa ku

Bismillah......

dah dekat nak Ramadhan ni baru lah kau terhegeh-hegeh nak ganti puasa kan ?
azam tahun lepas nak ganti puasa cepat-cepat 
tapi kan saya rasa bukan saya yang lambat ganti puasa laaaa ...
tapi masa yang cepat sangat berlalu ? 
sekejappp je dah bulan 5 wehhh
hahaha (inilah dia salah sendiri tak nak mengaku cari pulak alasan lain ) 
>___<
pppfffttttttttttt

ntah kenapa hari ni tangan ni terasa macam gatal je nak google gambar makanan 
gatal je nak play youtube masak-masak 
gigih je tengok tastemade kat facebook

gila teruk puasa ko kan ...
Makruh tau ...makruh dah puasa dok tengok gambar makanan
haha

alang-alang kita tempek la gambar makanan kat blog ni skali
Oh eMmmm Geeee
seafood spaghetti ni sedap oiiiii ...tapau kat kafe ofis 
rasa dia dah di upgrade ikut citarasa orang melayu yang suka pedas-pedas macam iolsss

 yang ni last week Tn.John singgah kat ofis lunch hour 
nak makan sama katanya ...so sy ambil lauk ni 
yang ni ...hurrrrrmmm.....x kena kat tekak saya
kureng sikit 

 ini pulak kek beli kat M Station (koperasi ofis) 
kat M Station ada banyak jual kek tau ..
nampak sedapppppp...tapi rasa ikut nasib lah 
kalau kau bernasib baik sedap lah ia...
kalau tak ?.....paham-paham ler....
contoh kek kat atas ni ...

presentation nampak not bad la kan ?
layer crepe ? tapi bila gigit macam mkn plastic sikit 
saya pun tak pasti kenapa ?
maybe dia letak jelly ke pada setiap layer? ehh..ntah la 
 tapi masih boleh dimakan ...ada rasa cume slack sikit la pada saya 
mungkin lain orang lain taste nye 

aaaa...........aaarrrrr telan ailio tengok Capati ni 
ni capati yang famous kat Medan Selera Duta tu ...
kari dia! walaweyyyyy sedap abaq angggg 

o.k la perut ni dah bunyik-bunyik ni 
terasa kejam juga daku ini terhadap perut ku ? ahhahahhaha 

bertabah lah lagi 3 jam... tak lama mana pun 



Adios 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

15 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Afif Rayyan said...

Sodapnye makanan tu

Siqah Hussin said...

Aduh mawar. Sedapnya makanan! Paling rasa nak makan adalah capati :D

Siqah pun puasa juga hari ni. Azam tiap tahun nak habis ganti awal, tapi tetap di hujung juga. Hii. Selamat berbuka puasa mawar :)

ArELeEz said...

owh.. puasa ganti leez pun xabis lg ni..! o.m.g..! #TetibeInsap Sob3..

Puan Kutu said...

Aduh macam budak2 kan..time posa ni la tgok apa pun sedap..samalah kita..mujur sy dh ganti posa awal2 lg.hehe

BaTiK_PiNk said...

Chaiyok Ros...Yani hari ni puasa sunat khamis. Puasa ganti dan puasa sunat syawal dah settle tahun lepas dlm bulan syawal juga.Alhamdulillah...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Siqah Hussinhaah capati tu nampak sedap dan menarik kan ? selamat berbuka juga buat Siqah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEz cepat leez..cepat takut terlambat :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Puan Kutuhihi..good job sis

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@BaTiK_PiNk kagum lah Yani ..sy memang inspired sgt ngan ketabahan yani tau !

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Afif Rayyanthanks for dropping by

Fazleyatul Aini said...

ok paling keliur tang capati
kat sini pon ada capati best kat Lereh
kari dia berbeza ikut hari. sama ada ayam/daging/kambing/sardin
paling best haruslah kambing hahahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Ainibila fans kambing bagi komen misti la kambing yang win kan ? hihi

Nafira usof said...

uik.. bikin lapar saja. hahahahahaha.
yang last skali buat zura tingin nak makan lempeng jer. hehehehe

LYAfrina said...

sedapnya!!!

adianiez AIDA said...

yg capati tu menggoda aida antara byk2.
cicah cicah ngap!
Allahu Akbar... sodap nyer.