天文语言设置

Bismillah..... 

kau fikir kau siapa nak letak tajuk yang orang lain tak faham ? 
hahahha..ampun kan daku ini 
dikala hujan renyai-renyai membasahi bumi kat luar sana 
teringat kisah minggu lepas....
kisah ni ada kaitan ngan tajuk entry tu 
faham tak faham try la relate kan 


al kisahnya malam tu saya kat rumah sorang ...Tn.John kerja 
lepas siap masak nasi sume ...tutup la lampu 
tinggal lampu TV je
sebab bila buka lampu rasa panas sikit berbahang 
nak rileks-rileks kita tutup sume lampu 

raba-raba cari remote astro ...pastu nak tukar channel tersalah tekan noksss
ya ampun..keluar bahasa Cina semuanya! 
mapos aku...tak faham satu pun 
nak cari tulisan setting pun tak tau yang mana? 

dalam hati "mampos aku..mampos aku...hahahahha"
#peluhmulaberjurai-jurai
tengok jam 8.45 mlm....kalau Tn.John balik tgk TV camtu mau dia bebel nanti 
hahahahhahahaha

masa tu nasib la otak masih mampu berfikir 
apa patut aku buat ? kemon..kemon 
terus laju jari google "how to change astro language setting in Astro"
Fuhhhh...nasib baik jumpe ...ahhaha 
kat youtube ada ajar 
laju-laju tukar balik 

so ni just nak share kalau berlaku kat korang 
boleh try google je 
atau follow macam kat bawah ni 



ada kan relate kisah dan tajuk ..


sekian ...

13 comments:

babYpose said...

Haha..mesti panik tu, dulu anak belajar mandarin ada juga buka bahasa cina ni haha. Nasib google menolongkan..

wahida said...

hahaha...siap peluh berjurai2 tak tahan tu...muahahahaha...panik sungguh ni...

Nafira usof said...

boleh laaa.. boleh laaa..
pandai pulak remote tuh tukar setting yer. nak mintak remote baru gamaknye. hahahahahaha

Nooriah Abdullah said...

kaknoor pun bab nk tukar setting segala ni memang out
mesti nak suruh anak2 haha
malas nak belajar dah bab mcm ni
lmbat faham sebeno nya

ArELeEz said...

best film 'the journey' tu. dekat di hati..

Afif Rayyan said...

Ingtkn blog cina tadi.. ahaha

Nabila Syifa said...

hahah..tahu takut!

LYAfrina said...

haaaa..tu dia...
hehe.. mmg mgelabah la...
btw, tq for sharing..manalah tau kot2 terkena mcm ni jgk..hehe..

Puan Kutu said...

Haha memamg panik..tmbh2 klu jadi kt tab ke apa..lg bahasa games yg kita tak faham.lagi gabra.jenuh nk mnecari setting language tu.pernah merasakannya walupun bukan language astro.hehe

adianiez AIDA said...

ha haha hadoi la.
sib bain en.google ada berdekatan :)
sabo ajer la ross :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

anajingga said...

salam Ramadan Kareem, singgah tengahari ke sini Mawar berduri :)

Nurul Ain Zulkarnaind said...

hahaha panikkk yeee

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...