#Gengspenderbasah

 Bismillah 

aktiviti sejak sebulan kebelakangan ni tiap minggu ialah RIDE 
kalau tak ride Tn.John akan demam gigil-gigil sebab nak RIDE ? 
errrrrrrrrrrr...hahahhaha 
adoiyai ..payah nak cakap dah jadi hobi no.1 dia la 
dulu ada la jugak gilir-gilir 
ride - kayuh basikal -badminton 
sekarang 
ride-ride-ride 
tak kira dah musim hujan ke panas lit-lit ke 
dia redah ...dan nak jugakkkkk bawak wife dia yang makin hari makin chomel nih!! 
tak berat ke ? hahahaha adoiii 
pi la cari geng ride ... 
I boleh duduk rumah ....
kemas rumah, cuci kain, main kucing , tengok tv, makan  dan TIDO 
tapi nak jugaaaakkkk saya ikut -____-"

bukan ride mana pun ...jalan-jalan makan..makan angin 
lenguh montot, krem kaki ....hahahaha 
 tapi o.k la I admit ..ride ni best jugak sebenarnya 
jauh perjalanan luas permandangan 
panas kita berhenti minum dulu ...gitu...ride tak laju pun..saje enjoy-enjoy 
panas peluh #basahspender hujan sejuk #basahspender jugak 
hahaha 
apa boleh buat tangan di dada mata keatas :P 

Antara lokasi yang kami selalu singgah
bukan nak makan pun....nak minum je ..semata-mata sebab cocnut shake dia ?
boleh ? haha sedap oiiii...boleh jalan sama coconut shake klebang 
lokasi : 

Nasi Bamboo Sungai Klah
Kampung Buloh Telor, 35600 Sungkai, Perak, Malaysia
10.30 pagi - 6.00 petang 

yang ni singgah b'fast dekat highway 
destinasi nak ke Muar, Johor 



Kembara Kafe
R&R Jejantas Ayer Keroh

gigih waze jalan tau 
sebab apa kami tak kisah berjalan sebab zaman sekarang tak macam dulu 
kalau tak pernah pergi sesat nanti 
sekarang ko waze kan je...atau google map kan je 
Inshaallah sampai 

 tau tak .....hampa nya hati 
jauh perjalanan kami ..sekali kedai yang dituju TUTUP ....
hoiii ...ditengah panas ...tutup pulak 
pasrahhh sangat nyanyi lagu patah hati dalam hati lah jawabnya 

 tujuan nak makan mee bandung ni haaaaa
nampak sedap angat ni
dan juga sup ni .....telan ailio nengoknya 
tapi tak berjodoh lah kita wahai mee dan sup 
Inshaallah lain kali 

Muar Soup House
47, Jalan Sisi, Pekan Muar, 84000 Muar, Johor, Malaysia

dekat google tulis buka 24 jam 
tipuuuuuuu...hahaha 

 dah hampa tak tau nak kemana .....ikut je la Tn.John tu nak bawa kemana 
tanya dia nak kemana pun dia senyap je ...frust ler tu ...hahaha 
layan lap dua -tiga kali baring .....hihihih sampai sini

Galeri Darurat Bukit Kepong
Jln Muar-Labis, Bukit Kepong, 84600, Johor, Malaysia

jauh o.k tempat ni 
...jenuh dah hakak ni gerak montot ke kanan-ke kiri sebab lenguh ..hihi 
tak sampai-sampai lalu hutan, sawit, ladang, bukit-bukau 
nasib baik sampai juga akhirnya 

 pipi pau lebam sebab penat sangat 
bertabah je la..rasanya sekali ni aje la sampai sini 
jadilah pernah juga jejak kaki kat sini kan 

 suruh Tn.John tolong ambil gambar 
gini lah dia..blurrr ..haha snap nak cepat jeee 
camera baru nak fokus dia dah klik 
cehhh 

pastu ride balik dengan perut lapar uolsss 
sebab kat area Bukit Kepong tu tak de pun jumpa kedai makan yang nampak o.k 
kawasan kampung je 
segan juga nak singgah sebarangan ni kan 

 akhirnya singgah makan di Melaka 
makan nasi kukus kat area MITC Melaka 
nasi kukus ni sedap tapiiiiiiiiii 
servis hampeh ye ....kami sampai tu tak de orang pun 
nasi dah sampai ...makan separuh air bayang pun tak nampak 
orang yang datang lambat dengan family 5-6 org dah boleh hantar air ? 
nasi kukus pedas 
Tn.John ada ulser dalam mulut 
agak-agak amarah tak dia ? hahaha 
adoiyai dia terus cancel air minum air kosong nasib ada air kosong kat tepi tu dia letak 
tuan kedai tu tau Tn.John bara 
dia berapa kali minta maaf kat saya 
sbb sy yang pergi bayarkan makanan...Tn.John dah hangin hihihi 
xpe la kami maafkan je tapi jangan la buat camtu lagi o.k 
kesian orang .....nak try nasi kukus dia boleh la..sedap 
ni alamat kedai tu 

Restoran D'Kasturi Nasi Kukus
Lingkaran Mitc, 
Melaka International Trade Centre, 
75350 Melaka, Malaysia

dah frust minum air kosong je kami pusing-pusing ..
niat nak ke Klebang minum coconut shake 
sekali terjumpa kedai ni 

Mango Float Royale Melaka...
ramainya manusiaaaa 
penuh kereta park tepi jalan 
kami pun singgah la nak try ....sedappppp ! 
pure mangga bila kita sedut air tu 
mangga yang d potong kiub tu pun banyak dia letak ..
puas hati ...sejuk balik hati hahahah

alamat 

Mango Float Royale Melaka

 75450 Ayer Keroh, Melaka, Malaysia

akhir sekali perjalanan minggu lepas...
ada kenduri kat Chemor Perak 
kami balik naik motosikal , ayah ngan mak dan Nina naik kereta 
saje Tn.John nak juga ride 
tapi best jugak..dapat jalan-jalan 
Tn.John bawa makan coconut shale lagi tau ..hihi 
tapi kali ni bukan kat Sungkai 
tapi kat Marina Island 

Wan's Coconut Shake
Jalan Utama Marina Island, 32200 Lumut, Perak, Malaysia

tengahari panas-panas 
dengan muke yang dah merah kami singgah minum coconut shake dan bihun sup 
perghhh heaven in hot namanya 
hihi 


sekian 


18 comments:

Aiezza Sue said...

enjoy betul hidup berdua..,jeles mak-mak askar berderet ;D

ArELeEz said...

w/pon lenguh2 montot tapi, klu ride dgn yg t'syg, kompom bahagia! he3..

wahida said...

hoiiii!! sumpah aku terliur dengan mango float tu...ya Rabbiiiiiii....huwaaaaaaa...

BTS said...

perghh..banyak gambar makanan

ezan idma said...

Kebas tak hehhe

tiga lalat said...

gmbr tn john the rider xde erk., hehe2

LYAfrina said...

hehe..dh jd ketagih kan...
xpelah..sambil2 leh makan sedap2 tu..leh jalan2 jugak..
mehh la ride ke kemaman skali...

Nour Adieb said...

perut dah kenyang, x terliur sangat dengan makanan tu semua. cuma, kalah tengok mango float tu <3 nampak menggiurkan. nyumnyumnyum

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Aiezza Sueitulah nilah hikmahnya ...bagi chance merayap puas-puas kan ..hihi enjoy the life

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEz hahahha bahagiaaaaa la sgt wak..hahahhahahha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@wahidaapa lagi ...bwa la askar-askar comel jalan-jalan melaka

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@BTS its me..hihi always about food

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ezan idma hahaha sejujurnya mula-mula ride dulu mmg kebas gile....sekarang dah selalu o.k la boleh tahan

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@tiga lalat dia is low profile...nak ambil gambar dia ya ampun ..payah beno :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrina impian tu nak ride sampai kelantan ....tapi jauh sgt uolss...tunggu ada rezeki tukar motor yang lebih CC boleh la sampai sana.... ley jumpa kan ..hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nour Adiebyess mango float tu memang mengiurkan ..nyums..hihi

cik EPAL said...

Mee bandung tu nampak macam sedap sangat! 😊

Siqah Hussin said...

Sedapnya makanan :)
Sayangnya, Muar Soup House tutup :( Siqah suka makan sup nya dan cicah roti. Malam2 lepak sana :)

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...