Always in my mind

Bismillah...
ape khabar sume? maaf la Cik Mawar sgt malas nak update belog sekarang ni ....
ape boleh buat kan ? haish ....

tapi tetiba sejak dua tiga menjak ni aku selalu gak teringat beberapa orang insan yang pernah aku kenal.....Insan yang aku hormati dan tak tau ape perlu aku buat ble kekadang aku rase nak tanyekan khabar diorang tapi niat tu rase cam terbatas .....

korang faham ke ape maksud nya?

(1)

Ni gambar My Teacher ....
aku cilok dari FB anak teacher aku ..huhu
akak...sy ambik ye..tenk

aku sayang teacher aku ni....
dia sgt baik...dia ajar aku bahasa Inggeris (english) mase sekolah rendah ......
siap buat tuisyen kat umah dia tiap malam...
rumah dia tak de la jauh sgt ngan umah aku kat kampung
tapi tak tau la knape la aku ni segan sgt kalau nak pegi rumah dia
ape la syaitan yang dok dalam badan ni ..
ade ke patut nak pg umah cikgu pun segan....haish

tiap tahun raya aku trase cam nak pegi umah dia
tapi rase cam malu ar ....xtau ape la yang nak dimalukan ..
teruk la kan ?
aku bukan je ingat kat teacher ni je...
tapi ingat jugak kat cikgu2 lain mase sekolah rendah ....
Cikgu sobri, Cikgu Ramli, Cikgu Osman.... dan yang lain2...
tringin gak nak antar kad mase hari guru..tapi segan???
aduyai..masalah tol kan ? haish .........

terima kasih teacher....

(2)

Ana, aku cilok gambar cikgu Sharifah dr blog kamo...sorry ek..
and thanks....

Ni plak warden asrama aku ...
dia jage aku mase tingkatan 1 sampai la aku masuk Sekolah Teknik...
mase tingkatan 4.... b4 masuk sek Teknik dia ajar aku Prinsip akaun...
terima kasih cikgu ...

dulu aku ade la 2 3 kali antar adik aku balik asrama aku dulu tu ..
Cikgu Sharifah masih warden kat ctu...
tringin je nak melawat dia...
tapi aku segan...malu je nak jumpe dia

malu nanti dia misti terkejut aku da gomok

Ana, kalau ko bace ko jgn citer kat Cikgu Pah plak..segan aku weh ...

(3)

....dulu b4 aku masuk keje gomen...
aku kan keje kat TNB.....aku ade la sorang boss ni....
Dia sgt baik...pada aku he is the best boss ever ...
masuk ni da 4 orang bos yang pernah aku jaga...
yang lain pun o.k ...baik2 belaka ..tapi
but He is the best ....
His not just a boss,
but like a good father that always advice me at that time ...
.....even though we never meet for a long time
but I still remember him ...


aku masih simpan no fon beliau ...
tapi xpernah call pun....speechless kot..xtau nak cakap ape ngan dia kalau call....


"thank you Mr.Liew"









7 comments:

Lya Colours said...

saya suka cikgu2 sekolah menengah berbanding sekolah rendah

sekolah rendah x besttt

cheqna said...

rindunya kat cikgu2.....=)

mahira oya said...

student yg baik..ingat pd cikgu...
kite ingat jugak tp xde fb

GaDis CoMeL said...

penah gaduh dgn cikgu masa sekolah dulu.

hampir kena gantung sekolah.


haha

nas said...

rindunyer ngan cikgu2 lama2...
da lama xjumpe mereka..jumpa kat fesbuk jerk..kekekekeke...miss them

MisSz Laila said...

simpan gak no tepon cikgu2 dulu tp buat pekasam je..

Ryehanna said...

ape nak marah nyer... amik la...

cikgu pn dah membawa diri je skrg ni... mane ada kontek aku dah...