selamat Tahun Baru dan Jumpa lagi tahun depan

Bismillah...

malas nak update blog..
masih sedih tengok citer tentang Dhia..
tengok sikit stop...ilang sedih sambung lagi ..ahhahaha
nak elak dari termenangis kat opis...wakakakaka

almaklumlah sapa soh gatal tengok kat opis kan ?
bukan ape ...kat umah tak sempat nak tengok dan lagi satu malas nak
berebut remote ngan Tuan John ..
jadi layan la kat opis ... :P :P
JANGAN TIRU PERANGAI INI YE ... :PP


selamat Tahun Baru dan Jumpa lagi tahun depan







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

# Wordless wednesday 7


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

First time jadi pengapit

Bismillah
...ape khabar ?
harap semua sihat-sihat hendaknya ....
sejak dua tiga menjak ni sibuk sikit lah...
tak dapat nak update blog ....sian blog kesunyian ...huhu
yelah ...hujung tahun camni misti ramai yang bercuti kan ?
yang berkahwin... yang nak pegi kenduri kawen..
pastu kat ofis pun sibuk gak ...
pegi konvo AKRAB ...rasa macam konvo mase belajar la pulak ...hihi
nanti ade masa kita stori-mori tentang konvo tu plak ye...

korang ...pernah tak jadi pengapit?
apit pengantin?

ni first time taw ai jadik pengapit ...hahhaha
teruja plak disitu ... :P :P

dulu masa bujang kalau orang soh jadi pengapit ...
huh!! jangan harap lahhhhh....ahaxx
kenapa tak nak ?

sebab orang kata kalau orang bujang jadi pengapit ...lambat kawen?
hahaha...percayalah sgttttttt .... mitos belaka ...hahah
patutnya yang jadi pengapit tu la cepat dpt jodoh lpas tu ...
kenapa ?
sebab masa dia apit pengantin tu kan dia macam femessss je ..
orng tengok pengantin misti tengok dia jugak kan ?
mase tu la kot ade yang terbekenan kan ? ewaahhhh

actually dulu tak nak jadi pengapit sebab ai malu ...shy...shy gitew
sekarang dah kawen Tuan John plak iring kat sebelah ai jadi photographer ai ..
jadi ai tak la malu sgt khennnnn ?
sebab tu gambar pengantin pandang kelain ai pandang kelain...
asyik tengok kamera Tuan John je ...hahahhaha

apesal la aku terpilih gambar ni buat watermark ...macam terencat pun ade ..hahahahha
o.k..jom layan gambar orang first time jadi pengapit ni ...
pengapit Bidan terjun nih ...hahah
tetiba je masa dah nak gerak tu diorang mintak jadi pengapit ...
untuk tak menghampakan pengantinwati ...
ai pon tersipu-sipu bersetuju ...huhuhuhutengok tu ...asyik pandang kat laki dia je ..hahahhaha
bukan camtu sebenarnya ...dah kamera Tuan John kat sebelah sana tu sebab asyik pandang sana ...best jugak jadi pengapit ni rupanya ....huhuhu













Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cerita lama baru nak update :P


Bismillah ...

o.k ni cerita lama .....tapi rasenya tak basi lagi lah kot ?
blasah je ...basi ke tak??..... nak cerita jugak :P

kejadian berlaku pada 10/12/2011
lokasi : Putrajaya
masa : 5.30 P.M - 6.30 P.M

Cik Nurul jemput pegi birthday party her daughter...
lovely dotter ...
actually memang dah lama sgt tak jumpa Cik Nurul ni ..
ade la dalam 4 tahun jugak kot ...
best dapat jumpa...cuma yang tak best masa tu terlalu terhad
almaklumlah .... bukan tak tau Tuan John tu ..
ajak jumpa kawan ai semendang je tak nak ...
segan la ...malu la...tak tau nak borak ape la...
banyak tol alasan dia ...
lastnya dapat jumpa kejap jolah ...
however still thankful to him because still want to send me there

hari tu pegi rumah Cik Su masa nak ambik tiket Moto GP
tu pun dia tak nak naik atas ..dia hantar dan tunggu kat bawah jerp...
haish...nasib lahhhh ...hahahhaha

"Happy belated Birthday Dear Umairah....Semoga menjadi anak yang solehah dan penyejuk mata penawar hati mommy and daddy ... :) "



Nilah lovely Umairah and her Gojes mommy :)










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Wordless wednesday 6




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pemergian seorang sahabat ke Rahmatullah


Bismillah ...

al-fatihah buat allahyarham Shahrul... :(
sedih rasenya...walaupun Shahrul ni sahabat Tuan John ....
tapi turut terasa kesedihan tu ....

pagi semalam kami dah bersiap-siap nak pergi kenduri kawen kawan Tuan John jugak ...
Si Qashah -bukan nama sebenar ...nama betul dia Faizal ....
dalam pukul 12.00 tengahari dah siap...
pastu Tuan John hantar SMS kat Shahrul ...
dia tanya nak pegi tak kenduri Qashah ni....

tapi SMS tak berjawab ...
jadi kami berdua pun bergerak la ke Majlis kenduri tu ...
tengah sedap-sedap makan tetiba telefon Tuan John bunyi ...
cara dia jawab telefon tu macam terkejut sangat ....
aku pun dah berdebar-debar ...

rupanya Roslan kawan Tn.John call dah bgtau yang Shahrul dah meninggal dunia...
Sangat terkejut !!
dia sakit ...sakit tetiba ....rupanya pagi tu dia dah pergi mngadap ilahi ..
patut lah dia tak jawab SMS Tuan John ..
semoga beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan dirahmati Allah....

Ni gambar kenangan Di Majlis perkahwinan beliau pada 5 Mei 2010
kini dia meninggalkan seorang isteri dan seorang anak perempuan yang berumur 9 bulan ... :'(
Tuan John memang sedih......
kata dia memang susah nak terima semua ni...
tapi dah ketentuan ilahi ....
Shahrul jugak la yang temankan Tuan John ambik borang kawen kami dulu..
dan dia la yang tolong buat surat sume ....


kini cuma doa seorang sahabat jelah yag boleh mengiringi beliau ...

dulu Tuan John pernah kehilangan seorang sahabat ...
hari ni lagi sorang pergi tinggalkan dia ...








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.