Anak kecil lengkap berbaju dan ngilaian jam 3 pagi

Bismillah ...

Sorry lah uolss...tak de mood btol nak menaip kat sini ...
tu yang lama blog ni terbiar
tapi saya ade je .....

pastu di sebabkan bosan lah bukak je blog ni nampak resepi Kuah kacang tu ...
macam la good-good je kan ?
padahal tak la pandai beno bab nak masak-memasak ni ...
cuma saja je nak dibuat bahan update blog :P
gitu lah kekdah nya aaaa...hohoho
ni lah yang gigih je nak hapdet blog :PPPPP



ntah mimpi ape ...hari ni nak cerita pasal cerita hantu ....
Ni cerita Nana sebenarnyaaa...hihihihi
dia malas nak citer kat blog biar saya jelah yang ceritakan :P

Kisah benar berlaku di kawasan rumah sewa beliau ...
Lokasi : Rawang

nana citer dia cakap kat rumah dia keras sikit ...
adik dia datang tido rumah dia kna ganggu ...
Rumah beliau apartment 4 pintu ...
tapi cuma rumah dia saje yang berpenghuni ..yang lain kosong (Rumah lelong)

Suatu hari ...mak Nana datang rumah dia ..mak dia dari kampung
masa mak dia dah nak balik ke Kampung ...
dia keluar je rumah ...dia nampak ade budak lelaki kecil..
dalam lingkungan umur 4 ke 5 tahun tengah pakai kasut depan pintu ...
pakai t-shirt ngan Jeans ...comel budak tu ( kata mak nana lah)
dia tegur mak nana ...dia tanya la mak cik dari mana? datang sini rumah siapa ...
dia bagitau dia nak turun main kat bawah ...
mak nana layan la borak ngan budak tu ...pastu elok mak dia turun bawah ...
mak dia tunggu jugak budak tu turun ...
sampai sudah budak tu tak turun :O
Kejadian berlaku waktu Siang ....
aiyooookkkk.....

kemudian setibanya bonda Nana ke kampung ...dia call Nana
citer tentang budak tu ...gambarkan rupa budak tu ...
masa tu Nana baru bgtau mak dia yang mana ada budak tinggal kat situ ..
rumah tu semua kosong ..cuma rumah nana je ade penghuni ???
haaaaaaaa......tulah ..misteri kan ????

kemudian....
masa adik Nana datang ..dia cakap dia kna ganggu
kena tindih dan cakar kat badan .....
dia bgtau kat rumah kosong sebelah rumah Nana tu ada penunggu ...
tempat diorang berkumpul ... :O
ade langsuir ....ada jin jahat ...
takot kan ? haish Nana....aku doakan cepat la rumah yang ko beli tu settle ..
pindah la dok umah baru .... aminnnnn

2 3 hari lepas nana cakap ...
masa dia tengah tido ...dia dengar orang memgilai kat tepi telinga dia...
tak tau la memang enda tu kat tepi dia atau suara benda tu Kuat dan nak menakutkan dia ..
dia bangun tengok jam ... baru jam 3.00 pagi ..
memang time dia megusik lah tu ...haishhhhh

setakat ni tu je lah yang dia ceritakan ....
nanti kalau ade lagi saya cerita kan lagi kat sini ...
(nampak sgt tak de idea nak update blog :P)

Sekian

6 comments:

Lya Colours said...

hari tu tengok cerita nenek bongkok 3 kat astro. hantu dia hodoh gila. tak memasal sampai ke malam terbayang2. scary

cheqna said...

kalau orang tak kuat semangat memang tak leh hadapi tu...ish ish

Kesuma Angsana said...

KA Pown mood ari ni ke laut betul!

~AmyLiana86~ said...

masih dlm mud raya lagi ek mawar? hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eee, seramkan kalau macma tu. dah la duduk sengsorang. mintak dijauhkan sebarang gangguan !

Mariana Azmi said...

Puan rose agak menarik jugak jalan cite ko buat utk aku erk hahaha....betul rumah tu memang banyak makhlus halus....cuma x nampak di mata aku...adik aku nampak pun x sanggup nk tgk...tapu anugerah Tuhan bagi pasti ada hikmah buat dia...jgn tinggal solat,jgn lemah semangat...insyaallah selamat.....