Happy Birthday Puan Kay 25 May 2012

Bismillah ....

lepas birthday dak Qissy Fara....kitorang celebrate birthday Puan Kay pulak
Puan Kamariah is our Pengarah Kanan ...

mari kenal kan ... ini lah Puan Kay..
cantik dan awek muda kan beliau ...
kagum betol...terus nak tanya

"Puan apakah rahsia kecantikan puan ?
share la sikit ? sambil mata terkedip2 ..wink..wink..."

Selamat hari jadi Puan...
Semoga Panjang umur dan dimurahkan rezeki....amin

kad, Kek aiskrim, air kotak laici ...
sudu nampak cam mahal kata fadilah
semua tajaan PA beliau yang awesome ini ...
terus rasa nak bagi anugerah
PA terbaik di abad ini ... :)

Ini lah PA Puan Kay yang awesome lagi gojes itu ...
dia kawan saya ----> ayat penyata :P

#Sara Lynn... "sudah sikit-sikit ..
cover sikit hidung yang dah kembang kempis tu :PPP ..."

ini gambar mereka...
gambar saya ? opss...tak muat kamera ... :PP

see picture above kan saya dah kata...gambar saya tak muat kamera ...hahhaha
inilah kami yang terlibat dalam menseperais kan Puan Kay ...

Sekian ... :)









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Birthday Qissy Farah 14 May 2012


Bismillah ....

ni Entry yang sepatutnya dah lama publish...
birthday beliau 14 May ....ni dah 30 Mei ponn...
Hoaissshhh...mahap la Cik Qissy Fara ye ...ai olss malas :PP
Nana dah wat n3 lama dah pongggg :P

actually kitorang nak surprise kan dia ...
tapi ...adoyai ..
ade plak yang rajin nak bagitau dia yang kitorang nak surprise kan dia...
jadi tak brape nak surprise ... :(
bengang je nana kan ? hish .....
luahan hati nana disini
o.k...layan pic yaaa

Birthday gurllll .....sweet 26 :)

alolololo...meh nak suap mehh..:)
ait...nana special..tak aci ..coz dia disuap birthday gurl...
orang lain semua menyuap ...dia disuap... :P

kami :)


Kek coklat aiskrim tajaan Yasmin ...sedapppppppp
Thanks dear min ...

Farah...this video special for u dear :)
sorry lambat
kamu kan tau saya suke jadik yang terakhir :P
boleh gitu??? hahahha

video

tak dapat bace ek?
ni hah...baco yo ... :)

Printer problem..gambar tak cantik...
haish..malas nak buat balik...
jadi yang ni pon o.k kan ?

sekian







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Berjimba di Tutti Fruitti


Bismillah

Sebut je tutti fruitti misti ramai yang tahu kan ?
boleh dikatakan antara ais krim yang famous la sekarang ni ....
kalau dulu Baskin Robbins la paling top kan ? Haagen Daz tu kurang sikit...
tapi sekarang ni Tutti Fruitti memang menjadi kegilaan :P

ais krim berunsurkan yogurt memang sedapp...
selain tutti fruitti ...Snogurt pun ais krim yang berunsurkan yogurt ..
tapi snogurt tak pernah try lagi ...pernah lalu je ..opss..hahhaha

harga tutti Fruitti ni dikira ikot timbang ...
berapa banyak yang kita ambil itu lah yang kita bayar ..
kalau tak salah harganya 100 gram RM5.30 ...boleh tahan mahalnya :(
kalau nak makan sekali sekala o.k la...
kalau selalu tokey belacan pon boleh bankrupt :P

first time makan ngan office mate ...
si Sara Lynn ngan Qissy Farah ... nama nak glamour je :P
Thanks ya korang bawak ai olss...
ni je antara gambar yang sempat di snap ....

tengah ambik ais krem ngan Qissy Farah (tudung Ungu tu )
yang tegak cam pokok balak tu iolss laaa...hahahha

ice-cream at that day :)
Yummehhh

topping yang menarik.....
but i love baby passion pop...
meletup-letup di dalam mulut :)

dapnya...dapnyaaaa...huhu
ni ice-cream masa makan ngan Tn.John kat Persint Diplomatik Putrajaya....
see baby passion pop yang color merah dan orange tu ....
dapppppppppp....eh....lap ...lap air liur nak meleleh dah tu ...
huhuhu....


sekian..









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Mali's Corner Taman Medan , Petaling Jaya


Bismillah...

wah...bukan main gigih lagi tau ..
blom setengah hari dah publish 2 entry...wa..tahniah...tahniah ..buat diri sendiri :P

nak tau ..ini perkabaran gumbira buat warga PJ dan kawasan sekitarnya
yang suke makan Char Kuey Tiaw:)
sekarang ni ...Mali's Corner dah ade kat Taman Medan tau

dah banyak kali pergi ..
tapi baru hari ni nak buat entry ...boleh gitu ? hahahha
ni gambar yang di snap semalam

semalam ..kami tapau je ...balik makan kat rumah

dah makan habis baru teringat nak snap gambar ...yappedaaaa
ni pun o.k la kannnn?
Char kuey teow special 2... RM 13 ... satu RM 6.50
tak pe lah mahal sikit..janji puas hati ...
memang sedappp....Special udang ade dalam 6-8 ekor ye....
yummy ...

ni lokasinya
ikut highway pantai baru ...
kalau nak mudah ...jalan terus sampai jumpa tol yang dekat taman dato' Harun tu
lepas tol tu terus belok kiri....
jalan terus sampai jumpa traffic light simpang 4....
kalau hari ahad malam...ade pasar malam kat situ ..
jalan je terus...pastu nampak ade kedai makan banyak sederet ....
Mali's Corner yang kat ujung kat simpang kiri ...

o.k.ni instruction yang saya faham..kalau korang tak faham...
try google map jolah dari tempat korang yoo...kalau yang ado GPS ...
silalah taip koordinat seperti di bawah ni ye ...


rase memang same ngan yang Danau Kota tu ...sedapppp
harga pun sama....
yang bezanya kat Danau Kota tu self service ...
kat taman medan ...ade waitress ye......
jadi duduk je diorang datang ambik order :)


o.k..selamat mencuba dan menjamu selera :)









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Selamat Pengantin baru Aina dan Ariff

Bismillah

rase macam dah lame jugak tak bersiaran ..
sejak pindah ofis baru ...mmg banyak benda nak kena buat ..
ditambah pulak dengan audit QE/5S MPC yang dah pun berlangsung pada 17 Mei yang lalu

o.k sekarang dah free balik...jadi boleh la update ...
bukan senang nak cari balik mood tu tau ..huhu
memang nampak berblog ni mudah ..
tapi ramai jugak yang berblog tapi tak mampu nak kekalkan blog mereka..
betul kan ?

o.k...kali ni nak cerita tentang Majlis perkahwinan Aina ngan Ariff
sape diorang ni ? aina ni cousin Tn.john..anak kakak ayah Tn.John (Mak Nyah) ...
mase Januari 2012 Abang Aina kahwin...
dan kali ni last la kenduri anak mak nyah ...aina yang bongsu

okey ..meh layan gambar dari hp nokia cap ayam ai ...huhu
camera besar rosak ..jadi ni jolah yang ado yo...

Meja makan Pengantin dan tetamu VIP

Pelamin nan indah :))

The bride and bridegroom....
ai olss pakai hp cap ayam jo jadi gambar sipi-sipi jolah yo ...hahahha
malas nak selit celah orang pakai kamera mahal-mahal nih :PP

adik dan abang ...ehhhh?? terselit la pulak ...haha

pastu tetiba ternampak .....ade dua orang ...cam kenal jer...
cam pernah tengok..tapi dimana ya??
huhu ambik gambar dari jauh la..segan nak pegi dekat ...
Tn.John siap cabar soh gi ambik gambar diorang tau ...shy-shy goat laaaa...
boleh gitu??? hahahha........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi..finally I got their picture ....
ngeh..ngeh...ngeh...
Ustazah Nur Aqidah Mawardi , Mak Nyah dan Ustazah Nor Hafidza Razali


~Sekian~






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

# Wordless Wednesday 14




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.