Mango chili simply Thai



AMARAN : Entry yang panjang dan dipenuhi dengan makanan yang lazat ...yummy..yummy !!!

Bismillah...

Thanks to En.Azran yang telah membelanja kami makan tengahari..
memang terbaekkkk....dan sedap..
sampai tersandar kekenyangan ...
alhamdulillah...

so meh view apa yang kami makan ....
Restoran yang dituju : Mango Chili Simply Thai ...
Lokasi : Wangsa Walk, Wangsa Maju..
Branch lain : Giant KinraraPilihan Kak Samsiah : Nasi + Kerabu Mangga + grill chicken
Tomyam yang sungguh kick ....sedap !!!
Tomyam ni ade 2 jenis ...satu kuah kuning/oren
dan satu lagi kaler putih
dua2 pun terbaekkk...

Kitorang pilih yang set kombo
jadi akan ada nasi + kerabu mangga + lauk (ayam, daging, seafood, dll)

pilihan En.Suresh : nasi + ayam + kerabu magga En.Azran sedang memanggil waiters


Yang dipilih En.Faris ..lupe nama ape nasi ni :P This is mine :) nasi + kerabu mangga + daging black paper Siakap sweet sour ...dah abis baru teringat nak snap pic :Pkami semua memilih double layer tea ...
memang best ....gula merah yang didatangkan khas dari sarawak !ayam pandan...isi yang lembut dan sgt sedap

Dan last sekali ...dessert
memang sangat sedap :) Sticky Mango Rice !!!
yang ni wajib cube kalau pegi sane ye...









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

12 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah makan macam sedap jerk...awe makan kat ofis jerk..ada jamuan...heheh

- GC - said...

ahhhh.. sangat sedapp walopun tgk gambar je..

*ensem gak en.azran.. hehe

alimaz kembara terasing said...

mahai dak kak....

CuTeMiUt78 said...

wallaa... sgt superb maveles...

[s.u.r.i.a] said...

su kenal en azran ni, masa m41 kat ofis su dulu.

Mia Qaisara said...

adoiiiii.. sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! terliur cheq :p

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Hawe : jamuan? makan Freeee...like2 :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

GC : ni ensem nak soh belanja ke? hahahahahha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alimaz : tak mahai sangat harga dalam RM 10.00 kebawah satu set

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

akak Cute miut : mmg superb...yummy :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cik Su : yeke? hahahaha....trase kecik plak dunia ni :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Mia : sy ajak pi ..jommmmm la