berbuka bersama keluarga saya ^________^

Bismiilah....

3 hari balik Kampung ( Perak)
^_________^ senyum lebar-lebar
best betul dapat berbuka ramai2....
tapi cuma kurang seorang ...syukur tak balik dari Pahang
mmm..macam tak cukup korum la rase....

walaupun berbuka simple2 je ...
tapi rase best sgt ...yela selalu berbuka berdua je ngan Tn.john ...
makan pun sikit dah kenyang ..
kalau ramai2 rebut2 ...best :) ...
Biasanya kat kampung kami berbuka tak terus makan nasi ..
makan kuih dan buah je dulu ..
atau makan benda lain lah selain dari nasi ...
lepas solat terawih baru makan nasi ....

Ni buah-buahan yang ada malam tu ....
Beli kat pasar malam tepi Giant manjung tu ..
Syukur : jgn jeles ek...best Wooo berbuka ramai2 :)
muahihihihihi

yang ni ada cucur udang, cucur jagung (mak buat) ---> i likeee
pastu ayah beli samosa ngan roti balut tu ...(saya tak tau apa nama komersialnya )

ayam percik sedap.... kuah dia mmg best ...ni pun beli kat pasar malam Giant tu
masa sampai je kat umah .... duduk jap terus request kat mak nak agar-agar santan ..
mak buat memang sedap :)
kalau bli kat KL ni santan tak asli ..pastu tawar :(

masa ni tengah hidang2 makanan....
ni gambar ayah ngan abg long tak dak ..diorang tak duduk lagi :)

pastu ngah snap2 gambar guna henpon cap ayam ..
ayah cakap : Tu dok ambik gambar nak buat apa?
terus jawab : saja nak tunjuk kat Syukur ...hihihihihihi

Ish...Si Juna ni pun menyibuk sekali nak berbuka...
haiyak ...

Sekian .

2 comments:

Lya Colours said...

berbuka ramai2 memang meriah dan best !!!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok kan bereuka kat kg, ramai2.. hurm, rindu nya suasana camni