Hasil potluck raya kami


 Bismillah....

Majlis Potluck raya kami yang secara kecil-kecilan ni rupanya memang terasa suasana raya 
malam sebelum tu sibuk berwasap kat group ...
sorang tengah menjala (roti jala)  tepung tak cukup...
sorang tengah cincang daging buat samosa 
pastu yang berulang alik ke kedai beli bahan nak masak 
ngan yang cari lemang 1-2 pagi....
dok siang ikan nak buat kuah laksa lagi.....pastu merebus nasi impit bagai
haishhh...kagum jugak semangat diorang ni ...hihihi 
kalau ada dalam satu dapur ni mau huru-hara dah ..ekekeke 
kami tak la ramai ... dalam 25 org je 
jadi kena buat seorang sikit macam ni baru la meriah ...

 jadi gini la hasilnya ....tak penuh pun meja .....
tapi alhamdulillah ...kenyang gila..cukup kami semua makan ...
yang first terlaris nak tau ape dia? lasagne yang dalam aluminium foil tu ....


Rendang tu Ajib ngan Faris masak..pergh...slllrrruuuppp..sedap 
malu arr gini diorang masak rendang superb...ekekekke 
yang kedua terlaris nugget ...pastu kuah laksa pun cepat habis ..tinggal laksa nye je ...huhu 

see aluminium foil yang ada lasagne tu dah kosong ....cepat betul habis...
sedap ! kalau selalu buat macam ni pun best ...tapi kot bajet la tak de 
asyik nak kna masak je kan ..huhu 
lagi satu ...takut baju la makin mengetat ...ekekeke...
makan memang sedap tapi kalau baju dah makin tak muat nak salahkan siapa? 

Sekian... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

16 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

nor nazliana said...

bestnyer kerjasama..bawa sowang sikitkatakan..hihihiii..penuh meja..xhbs tapaw bw balik pulak..

idzwa kamaruddin said...

sedap nyerrrr!

BaTiK_PiNk said...

macam nampak ada menu ketupat palas...bestnyer...sepanjang raya aritu dok cari, x jumpa...rasanya org belah utara memang buat, belah selatan ni jarang jumpa...

Fazleyatul Aini said...

semua sedap2
last week pon kitorang buat potluck. kecil-kecilan je. kat floor je. tak sampai 10 orang

Si DauN CeRi said...

sedapnya makan.. small eid party like this can be very fun too kan? hehe slamat hari raya

Si DauN CeRi said...

sedapnya makan.. small eid party like this can be very fun too kan? hehe slamat hari raya

Ummi Zarra said...

sedapnyaaaaaaa...
nak sikit boleh x??
Salam kenal.. ehh silap dh lme kenal cume xbermesr lg... hehehehhe

http://www.ummizarra.com/2014/08/kalau-kawan-aku-mati-dalam-rumah-sewa.html

Nafira usof said...

meriahnye suasana opis camnih.
jeles tgk kemeriahan opis orang lain sambut raya. huhuhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@nor nazlianahaah..memang betul pun..best ..rase meriah je..thanks singgah kat sini :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@idzwa kamaruddin seronok makanan banyak2 ni....nak apa pilih je

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@BaTiK_PiNkhaah..mmg ade ketupat palas...owh..kat area selatan buat ketupat beras ek? saya kat kg pun mak buat ketupat palas

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Aini biasala lepas raya ni misti ade je majlis makan2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Si DauN CeRiSelamat hari raya dear..thanks for dropping by ...salam perkenalan

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Ummi Zarraowh..Ummi zara ade singgah sini ke? thanks ye baca blog saya yang tak seberapa ni :P anyway salam perkenalan..jom bermesra...eh...hahahha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nafira usofsekali-sekala zura ...ofis zura ramai non-muslim ek? tapi misti best dari segi lain pulak kan

ArELeEz said...

salahkan perut. ha3..