Wordless Wednesday 41






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1,2,3 cheese

Bismillah ....

Selesai je makan ...sebenarnya sebelum selesai makan pun ...
kami dah mula eksaited nak snap pic...hihihi 
o.k baiklah .....layankan je ...bila lagi kan 

 yang 3 orang tu memang single -mingle lagi o.k... 
eceh terpromote plak :P 

 eh...kali kedua gambar yang single -mingle ni ..ekekee...
yang ketiga sibuk nak menyelit sekali ..pppffftttttt 

 ha..kali ni ade kumbang di tengah-tengah .....
Redzha ni single jugak lagi ......tu pasal pegang props "masih mencari cinta" 
Kak Ana dengan muke sedihnya ..ilah tu memang comel pun ....
terus la saya OMG kan diorang .....



yang dua orang di tengah tu our bos..dua-dua pegang "saya puasa penuh" ekeke...
comel sgt ni .....si Linda tu dah kenapa pandang siapa pulak kat tepi tu ? 
ini lah our happy BSPI family ...sume sporting ...


o.k sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hasil potluck raya kami


 Bismillah....

Majlis Potluck raya kami yang secara kecil-kecilan ni rupanya memang terasa suasana raya 
malam sebelum tu sibuk berwasap kat group ...
sorang tengah menjala (roti jala)  tepung tak cukup...
sorang tengah cincang daging buat samosa 
pastu yang berulang alik ke kedai beli bahan nak masak 
ngan yang cari lemang 1-2 pagi....
dok siang ikan nak buat kuah laksa lagi.....pastu merebus nasi impit bagai
haishhh...kagum jugak semangat diorang ni ...hihihi 
kalau ada dalam satu dapur ni mau huru-hara dah ..ekekeke 
kami tak la ramai ... dalam 25 org je 
jadi kena buat seorang sikit macam ni baru la meriah ...

 jadi gini la hasilnya ....tak penuh pun meja .....
tapi alhamdulillah ...kenyang gila..cukup kami semua makan ...
yang first terlaris nak tau ape dia? lasagne yang dalam aluminium foil tu ....


Rendang tu Ajib ngan Faris masak..pergh...slllrrruuuppp..sedap 
malu arr gini diorang masak rendang superb...ekekekke 
yang kedua terlaris nugget ...pastu kuah laksa pun cepat habis ..tinggal laksa nye je ...huhu 

see aluminium foil yang ada lasagne tu dah kosong ....cepat betul habis...
sedap ! kalau selalu buat macam ni pun best ...tapi kot bajet la tak de 
asyik nak kna masak je kan ..huhu 
lagi satu ...takut baju la makin mengetat ...ekekeke...
makan memang sedap tapi kalau baju dah makin tak muat nak salahkan siapa? 

Sekian... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

DIY photobooths props

Bismillah .....

Walaupun jamuan yang kami rancangkan adalah potluck semata-mata 
tapi ntah kenapa macam berkobar pulak nak buat props bagai :P 
ppfffttt....motifnya sebab selalu snap pakai props di majlis orang lain limited -___-"
boleh snap 2-3 keping je....ni kalau props sendiri kat ofis sendiri ...
hah..snap la sampai muntah ijo pun ...ekekekeke #motifsangat 

 jadi selesai majlis tengahari tu ...saya terus la sibuk buat ni ...
tapi ni pun curi-curi buat ...sbb ptg tu ade event minister ...
ekekeke...kalau nak seribu daya ...kalau tak nak mmg banyak la dalihnya 
tu pasal buat kerja berdiri...kang lari sana jap ...
lari sini jap ...akhirnya siap juga ....

taraaaaa...... ni yang boleh siap di laminated.....
pagi tu baru la pergi laminated ....then tampal stick utk pegang 

maka terhasil lah props untuk bergambar di majlis potluck kami yang tak seberapa tu ...
biasa la dah nama pun potluck...makanya bawa seorang sikit jela...
masak untuk makan 10 orang la kot paling banyak ...
tapi kami ade dalam 24 orang...kumpul sorang sikit lama-lama jadi banyak ...

Alhamdulillah...

sambungan entry ni mmg akan super banyak gambar ..hahaha 
hasil dari suka-suki bersama props...


sekian 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Majlis open house

Bismillah.... 

tahun ni banyak open house dibatalkan ...
tapi alhamdulillah masih juga buat sambutan sikit...kecil-kecilan ...
perhimpunan bulanan beserta  doa selamat sekali
o.k la sesekali dapat makan ramai-ramai macam ni 
boleh mengeratkan hubungan sesama rakan sepejabat ... 

 tema tahun ni biru 
jadi memang membiru lah kami :) 

 sempat juga kami #gedik2 bergambar ..hihi 
o.k la boleh buat update blog untuk tatapan masa akan datang 

 peplum tahun lepas-lepas... 
 ni yang saya makan haritu 
nasi kerabu tu sedap ! 
laksam tu pun Sedap ! 
lemang, ketupat, nasi impit dan rendang ..yang ni biasa-biasa je rase dia...
sate rase sate la.....pastu bihun sup tu pedas 
lastly kambing ....tak berapa best ..bau kuat ...hahahha 
tapi makan jugak la dah ambil kan ...

ni je yang saya makan ...ade juga menu lain yang saya tak ambil 
macam nasi beriyani ...
nasi dagang ...kuih-muih...

tapi makan ni kenyang sampai malam ...
alhamdulillah ...rezeki ..

Sekian . 

nanti saya update potluck ofis pulak .. :) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Raya 2014

 Bismillah ....

Selamat menjalani ibadah puasa 6 ye kawan-kawan 
saya belum start lagi -____-" yapeda ...
Insha Allah minggu depan nak mula...

minggu ni ambil mood kerja dulu
biasa la dah cuti lama...nak masuk kerja alahai malas oiii ....
1 Syawal tahun ni biasa-biasa je ......
tak semeriah selalu ... sebab mak , adik-adik demam 
jadi tak de la gambar family sume ......bukan gambar family je tak de ..
gambar sendiri pun ni jela sekeping 


o.k meh belanja sekeping gambar ..ni baju raya tahun lepas....
baju raya tahun ni seperti dibawah :P 
.... 

 ade dua pasang je ...poyo je nak ber dress ...hahahha 
pakai pun kat rumah je ..xde kemana-mana ...

 juadah 1 Syawal....lemang, rendang dan nasi impit 
ni pinggan Tn.John ye ...

yang ni pinggan saya....
ketiau goreng ni sedap...


tak sangka beraya di usia 28 tahun ni pun masih dapat duit raya ..hihi 
Alhamdulillah..rezeki jgn ditolak...musuh jgn di cari kan ? 
Terima kasih bosses :P 

wasap ibu Echad wish raya ...pastu ibu dia hantar gambar ni
ensemnye la hai Echad berbaju melayu ....
nak duit raya meh jalan rumah mummy ye Echad :)


Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Menjelang Syawal

Bismillah....

Salam Syawal korang ..Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf zahir batin ...
dah hari raya ke-8 baru gigih nak update menjelang Syawal? ketinggalan sungguh...
tapi tak pe ....kalau tak update langsung nanti nak tengok yang tahun lepas-lepas
 xde pulak ...tak best la kan...
biar lambat asalkan ado.. :P 

tetiba je kami tak de la plan sgt..plan sikit-sikit je ...
tapi sekali bila CC baru saya dah start buat macam meriah pulak .. 


haaa.... Ni lah orang kuat ...
kalau xde orang-orang ini ...hurmm..tak menjadi projek 
ppfffftttttt 


 saya budak baru belajar ...
belajar anyam ketupat dari youtube ...
gigih oii..hahahha 
hasilnya ade la dua ketoi je pun ...

tadaaa......hihihi


o.k-o.k lah dah penat pose kan....
bagi la peluang diorang menempel kat blog saya...hahahhaha
yang hero-hero tu gaya je lebih..ketupatnya tak jadik pun..ekekekeke


 O.k yang ni memang betul-betul ....
dua orang ni lah yang banyak menjayakan projek kali ni ...
Kak Ana penganyam ketupat berjaya ...
dan En.Faris dah macam kura-kura celah batu dah ..hihi 


ketupat ni semua kak Ana yang anyam o.k 
SEMUA hasil seni dia tau ....laju betul dia anyam 
Kak Ana buat ketupat bawang ...saya tak belajar lagi yang ni ..saya buat ketupat beras kot? 
ntah ..tak tau lah saya.....kat kampung saya biasa buat ketupat palas tu je 

Dah siap deco-deco....ayuhlah kita snap gambar beramai-ramai 
1-2-3 tarik nafas...kempiskan perut ...hihihihi 


Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.