Aktiviti di Office

Bismillah 

belanja la muke ada sinyum sikit ..hahhaa 
actually gambar ni diambil bukan bermotifkan saya...
tapi nak tunjuk pokok di belakang saya tu ...kenal tak pokok apa ?
itulah pokok kaduk .....

saya snap gambar ni dan hantar pada officemate 
sebab? 
nak ajak diorang buat Miang Kham ...wakakakka 
dulu masa kat ofis lama rajun juga kami makan Miang Kham 
tapi sejak pindah ni dah hampir 4 bulan tak buat....

Pokok kaduk ni antara bahan utama 
jadi bila ada daun kaduk memang boleh sangat nak makan Miang Kham ni 
kalau tak de bahan lain o.k lagi...
tapi kalautak de Daun ni memang xde pengganti :P gitula analogi nya 

ini lah bahan-bahan nya....
nampak simple dan sedikit pelik kot?
tapi percayalah kalau dah makan akan terasa kesedapannya 
nak-nak buat sendiri macam ni ko nak sudu berapa banyak bahan pun ikot kau lah 
asalkan ingat orang belakang....

sos tu actually bukan sos yang betul-betul...
sebab sos xde orang nak masak ...
kami creat sos yang simple masih sama rasa nya...sedap 
Balut begini ye 
campur semua...tuang sos nya ..ngapppp 
terasa masam limau, manis madu, pedas cili, lemak udang dan kelapa 
rangup kacang..haishh meletup-letup dalam mulut ;) 

with my boss ...sporting habis..siap join makan 
ekekeke


sehari sebelum tu aktiviti bergreen tea ala-ala boat noodle....
Syafiq dah tazabar tu ....hihihi
beli online Thai Green Tea tu 
pastu Syafiq beli seplastik ais batu 

resepi simple je...

Thai Green Tea
Ais batu
Susu Pekat 
Susu Krimer 
gula 
blender

campak sume dalam blender 
zrappppppp...zrapppppp 
ais batu dah hancur 

tuang dalam cawan yang berisi ais batu ketul tu 
sedutttt ...

Pergh...mak mertua lalu pun wat derkkk je...ekekeke 
Koleksi cawan Boat Noodle yang di bawa balik 
boleh la fefeeling the real Boat Noodle green tea ...


Sekian 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

0 ♡ kas|h beRpanJangan ♡: