Sama tapi tak serupa

 Bismillah....

ni dua menu yang sama...tapi lokasi berbeza 
 Penang asam laksa
Laksa Pertama lokasinya :

Restoran Seri Suria
Amcorp Mall, PJ 


dan laksa yang kedua lokasinya :

Kafe 2innria ,
Batang Kali 


rasa laksa tu tak lah jauh beza 
laksa is laksa la kan..rasa ikan, masam sikit, pedas sikit 
tapi yang buat saya terkejut air nya 

dua-dua tempat saya order ice lemon tea 
apa yang dibayangkan kalau sebut ice lemon tea? 
misti macam yang gambar first tu kan ?

ha..... ini pun ice lemon tea o.k ! 
hahahha...masa mula sampai siap cakap kat adik tu 
" akak order ice lemon tea"...
dia jawab haah ...ini ice lemon tea akak?
hahahhahahhaha

nampak macam tea ais ? Nescafe ice? kan?

bila minum haah la ice lemon tea 
tapi rasa dia pelik sikit 
serius..saya tak suke 
masam yang pekat, kelat ...

o.k la ...

Bye...



2 comments:

idzwa kamaruddin said...

tenogk pun dah pelik...huhuuuu...

adianiez AIDA said...

laksa kedua tu nampak menarik.
dan lebih sedap ke?
memang pelik. diorang ni kekadang nak lain dari yg lain.
tapi ending nyer, jadik x sedap!

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...