lembaga penapisan ...

Bismillah ....

Banyak yang nak ditulis sebenarnya...tapi bila mula mengarang 
idea tu semakain berkurang ...
yela nak tulis pon kena tapis jugak kan ? 
kalau tulis ikot hati je  kita takkan sedar kadang-kadang 
yang kita tulis tu menyakitkan hati orang lain 
atau terlalu bercerita perihal diri ....
nanti melalui tulisan kita je orang boleh menilai kita ...
sama juga bila kita bercakap dengan orang lain ..
kadang-kadang tanpa kita sedari orang tu akan menilai kita melalui 
apa yang kita cakap ...

Tuan John pulak memang tak suke 
kalau hal-hal peribadi terlalu diceritakan ...
contohnya ..nak pergi bercuti ..
dari tarikh bila sampai bila...
ada yang siap count kat blog lagi ...
dia cakap nanti mana kita tau ade orang yang berniat tak baik ....
yela blog kan semua orang pon boleh baca ...
karang kita seronok pergi bercuti ...
tak pasal-pasal rumah kena pecah ke ape kan??? 

contoh la....
zaman sekarang ni dah la sakit mental tu berleluasa ..
tengok tak cerita SAM? 
skizofrenia? haish..takot lah...
tengok kita letak gambar loving couple gitu ...
sekali tersakit hati orang lain pulakkan ?
hati nak sakit ni tak kira orang yang kita kenal ke tak ..
dah nama pon gangguan mental... 
tak pasal-pasal gambar tu di print bawak gi mandremmmm...
hahhh...naya ...

o.k..oleh sebab itulah 
bila nak tulis sesuatu ...atau nak letak gambar sesuatu 
kena melalui lembaga penapisan .. hihi


ini ialah gambar dari google..
apa yang saya nak bagitau ...mak saya pon ade penapis macam ni ..hihi
buat tapis santan ... :P 
(ade kena mengena dengan cerita tak ? ) hahahhaha..lantakkk

o.k bai... :) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

betul tu. ayah saya selalu gak sound. update blog ke, fb ke biar berpada. jgn suka sgt nak tunjuk aktiviti kita hepi2 la. gmbr peluk laki p bercuti la apa la. ok yg peluk laki xde la mak xde laki lagi noks. hahaha