Kisah raya Aidiladha saya

 Bismillah....

Masa raya Puasa hari tu tak de pun entry kan ? 
bukan tak nak buat entry tapi gambar nan hadoo... huhuhu 
o.k raya haji kita buat entry o.k :P 
macam lah ade orang nak baca sgt kan entry raya ko tu ..ahhahaha

 kami bertolak balik ke kampungku pada hari Khamis ..
semuanya macam biasa je la kan..
pagi raya saya pergi sembahyang raya ...
tak rasa macam raya kalau saya tak dapat pergi sembahyang raya ...

tapi lain pulak yang saya rasa bila nak balik dari sembahyang raya...
bara...bara.....
malas nak ingat tapi nak cerita jugak kat sini ..versi lepas geram punyaaa....

pada saat dan ketika itu ...
saya yang dah nak masuk dalam kereta ayah ...tiba-tiba terdengar orang menjerit 
terpekik-pekik panggil saya ...
orang tu berada dekat depan masjid ...jauh jugak la kiranya ..
dalam 100 Meter ....
jadi saya pandang ....dan dengan tanpa berfikir panjang ...
orang tu sibuk buat gaya kat perut dia ? 
saya buat macam tak paham ...saya pun angkat kepala tanda tanya kenapa ??? 

padahal saya tau ....
motifff? nak tanya saya bila nak pregnant? 
aiyooo..... haishhh...x faham la apesal bizi body sgt ?
beria sgt nak terjerit semata-mata nak tanya tu ?
lain lah kalau 
datang duduk bersalam raya ..tanya apa khabar ..
bila balik .....o.k lah pastu nak selit tanya dah pregnant ke ape ke ? 
saya o.k je ....
bila terjerit macam tu ....terus saya rase menyampah kat situ .....
agak nya kalau saya pegi dekat mau dia akan cakap 
"bila lagi ? si polan...si polan tu dah bersalin pun ..dah ade anak pon " 
Eh? ade aku kesah ? aku pun tak nak ambik tau hal diorang ? 
balik kampung pun sekali sekala why nak sibuk sgt ? 
bukan sedara terdekat ke ape pon..sedara sesama islam je kan....
kan dah ter Emo.....sorry la ye ..saya memang tak suka orang bizi body ni ...


ni gambar selepas solat sunat aidiladha....
mmm....bila teringat kisah tu terus rase tak de mood :'( 
pada readers yang rase macam tak faham kenapa saya nak emo sgt ...
saya cuma boleh bagitahu ...kalau saya diizinkan tuhan ...
dan disahkan sihat oleh doktor ....tahun depan selepas bulan 1 
insyaallah ade rezeki I'm ready to conceive ....
but now I want but I can't ..... tolong tak payah nak tambah kesedihan kat hati saya o.k...
terima kasih.

 o.k ...ni cerita raya saya bukan cerita P.Ramlee Ibu mertuaku kan ...nak sedih-sedih
jadi tutup la kisah sedih dan tak seronot tu ...
gambar kat atas ni ialah ketupat daun palas mak saya ..:) 
setiap kali raya ni menu wajib ada ....

kalau ade ketupat misti lah ade rendangnya ....
rendang tahun ni ...rendang ayam dan rendang udanggg .....
mm..sedappp menjilat jari..

 sekarang jom posing ...
1 2 3 peace ...hihi...along tak sempat buat peace ...
abg long pun buat peace bergegar ....

 Syakir ngan Syukur ....Syakir nih...
asal nak ambik gambar bukan nak dok diam-diam ..
gerak sana gerak sini ....apit ngan apit G baru tau ..:P 

 lastly .... aduyai aluya kuey lapissss....
me n Syairah ....bak pe lah muke tu mulat ngatttt...
ni semua salah tudung ...hahahhaha
"silalah terima kenyataan sememangnya muka mu bulat sebulat bulan mengambang penuh " :P
gambar ngan Tn.john nan hadoo..time kitorang snap gambar dia keluar pi isi minyak keta ...
orang dah siap salin baju biasa baru dia sampai rumah  ..huhu 

ini budak pun mau raya ....sehari suntuk melepak dirumah saja...
kalau tidak asyik keluar cari mak we...haishh...Juna..juna.....

 hai pembaca blog Mdm Mawar ... 
terimalah pose istimewa dari Arjuna si comot :P
dengan ucapan 
"auwww...manja nyaaa.....ai nak tayang dada uolsss" 
hahahahha


sekian..... 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

6 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

takpe insyaAllah ada rezeki. tu abaikan manusia2 macam tu. mulut org kita tak leh nak tolong stapler kan kalau dia bertanya. kalau org byk songeh, ckp je "doakan saya"

M.a.s.u.r.i said...

as salam...my name is Masuri...hehe...

jgn sedeh2 tau....masuri pun penah hadapi solan2 sedeh mcm tu selama setahun...sedeh tau...sob...sob..

sebab mak kakak bunting pelamin...akak ipar pun sama...

tp, Masuri kena tunggu setahun tau baru dpt baby....1st bay tu Allah tarikh balik time 10 minggu...skrg Masuri tgh pegnen 6 bulan stgh...Alhamdulillah..

rezeki Allah tu x terjangga, usaha, tawakkal n redha k...y penting, jgn minum air gas, asam2 suma tu...

Masuri harap sumanya kan ok nanti...

YuSniZa said...

be strong ye Ros.. kita hadapi situasi yg lebih kurang sama juga.. insyaAllah akan ada rezeki Allah bagi nnti..

Mimie said...

ros balik ada singgah rnr tapah. rasa macam perasan ross dalam myvi merah..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Mimie ...haah ...ade ..orang pun ade nampak mimie ...nak keluar jumpa irees tapi husband ros da datang kat keta terus tak jadik...hihi :)

cheqna said...

dear..
apa kes??x storymory pun ni =)

pepun hanya Allah yang mengetahui apa yang terbaik buat kita..=)