Moto GP 2012 -Hafizh Syahrin dan Zulfahmi Khairuddin

 Bismillah......

eh korang ade tak sesape yang minat tengok Moto GP macam saya ?
mmm....yang minat ni biasa nya lelaki lah kan ??....
saya pun mula minat bila Tn.John suka sgt tengok benda alah ni hah ..huhuhu..
bila dah layan rase best la pulak kan ? 
seronok tengok  motosikal besar beraksi 

kalau nak baca tentang motoGP tahun yang lepas-lepas boleh tengok disini :
o.k ini cerita yang tahun 2012 pulak ye .... 
tahun ni rasa rugilah...
tak dapat tengok live kat Sepang ...hish *___* 
kan musim hujan sekarang ni ..jadi kami decide malas nak pergi litar ...
jadi nonton ajer depan TV....


yang buat terasa rugi tu sebab tak dapat tengok anak malaysia beraksi cemerlang kat litar ....
Series rase kagum lah dengan diorang ....
tengok ni result Moto GP 2012


MotoGP
1.Dani PEDROSA - Repsol Honda Team 146.8 29'29.049
2.Jorge LORENZO - Yamaha Factory Racing 146.5 +3.774
3.Casey STONER - Repsol Honda Team 146.2 +7.144
4.Nicky HAYDEN - Ducati Team 145.9 +10.518
5.Valentino ROSSI - Ducati Team 145.4 +16.759
6.Alvaro BAUTISTA -San Carlo Honda Gresini 145.4 +17.276
7.Hector BARBERA- Pramac Racing Team 142.7 +50.282
8. Aleix ESPARGARO- Power Electronics 142.6 +51.585
9.James ELLISON - Paul Bird Motorsport 142.2 +56.676
10. Karel ABRAHAM - Cardion AB Motoracing 142.1 +57.622
11.Danilo PETRUCCI - ICame IodaRacing Project 141.7 +1'02.805
12.Michele PIRRO- San Carlo Honda Gresini 141.7 +1'02.891
13.Andrea DOVIZIOSO- Monster Yamaha Tech 3139.7 +1'28.989
MOTO2
1.Alex DE ANGELIS -NGM Mobile Forward Racing 135.1 36'57.793
2.Anthony WEST- QMMF Racing Team 135.0 +0.710
3.Gino REA - Federal Oil Gresini Moto2 135.0 +1.363
4.Hafizh SYAHRIN - Petronas Raceline Malaysia 134.9 +2.941
5.Julian SIMON - Blusens Avintia 134.6 +7.583
6.Andrea IANNONE -Speed Master 134.5 +10.062
7.Mika KALLIO - Marc VDS Racing Team 133.7 +23.078
8.Bradley SMITH - Tech 3 Racing Tech 3 133.5 +26.957
9.Dominique AEGERTER - Technomag-CIP 133.3 +30.063
10.Esteve RABAT - Tuenti Movil HP 40 133.2 +31.514
MOTO3
1.Sandro CORTESE - Red Bull KTM Ajo 146.5 40'54.123
2.Zulfahmi KHAIRUDDIN- AirAsia-Sic-Ajo 146.5 +0.028
3.Jonas FOLGER - Mapfre Aspar Team Moto3 146.5 +0.247
4.Luis SALOM -RW Racing GP 146.0 +8.503
5.Miguel OLIVEIRA - Estrella Galicia 0,0 146.0 +8.674
6.Danny KENT - Red Bull KTM Ajo KTM 145.9 +9.335
7.Alex RINS - Estrella Galicia 0,0 145.4 +18.973
8.Efren VAZQUEZ - JHK t-shirt Laglisse 145.0 +25.419
9.Niklas AJO - TT Motion Events Racing 144.7 +30.714
10.Adrian MARTIN-JHK t-shirt Laglisse 144.7 +30.763

paling kagum dekat si Hafiz Syahrin....
ni saya nak cakap sikit kat dia ...

"Dahsyat ko dik, ko tau husband akak bukan main eksaited tengok ko race ...
terjerit-jerit dia kat rumah ..." hahahhaha
yoyo O je kan..

dia ni kan pelumba wild-cards je ...
bermula di petak 17 kalau tak salah  saya......
masa mula nak lumba tu saya berborak dengan Tn.John ...

"Bie, tadi cakap race ni ade racer malaysia....mana nya ?"
masa tu kat tv dia tengah tunjuk senarai racer ikut petak permulaan...
pastu dah belakang baru ade nama racer malaysia 
Hafizh Syahrin....
"ala...belakangnya.....kata saya"
"Yela dia kan pelumba wild-cards je ...yang lain didepan tu pelumba yang berlumba untuk Eropah..bla..bla..bla..."
saya pun tak berapa nak faham ...hahhaha dengar jelah

pastu ...pusingan demi pusingan..Hafiz potong sorang demi seorang pelumba...
ape lagik..terjerit-jerit la kitorang ...hahahha 
akhirnya tinggal lagi 10 laps....10 laps to go ...
Hafizh Syahrin leading o.k... 1 place ...WOW ....
best sgt masa tu ...tak caya tengok gambar kat TV  dibawah ni ...............


No .1 yang warna merah Sya ...
tu Hafizh Syahrin la tu :) 
tapi dia tak dapat kekal leading ....dia mengakhiri perlumbaan di tempat ke 4 
o.k la...tu pun kami memang bangga lah kan ...
kalau dia dapat 1st place ..hoishhh..malu lah pelumba sebenar kan??
keep it up .... next year do the best o.k....
lagipun Hafizh Syahrin dan Zulfahmi Khairuddin 
dua-dua muda lagi ...
banyak masa lagi ...

Zulfahmi pun memang ah cemerlang kan ?
bermula di petak pertama dan berakhir di petak kedua...
pun o.k lah ....dapat naik podium kan...
bangga tau anak Malaysia...

 Tn.john cakap Zulfahmi ni dah memang pelumba 
dia memang berkelayakan ..point pun dah tinggi ....
Good ...nanti boleh menempa nama kat mata dunia ye dik ...
Good luck for both of you ... 

4 comments:

~AmyLiana86~ said...

tu amy cakap kat fahmi amy..semua nama fahmi hebat2..bola khairul fahmi..moto zulfahmi..bangga je bila amy cakap cmtu..hehe..

xminat moto gp..tp adik ipar amy g tgk kat litar.. =)

Lya Colours said...

tak tengok hihi

Maiyah said...

tahniah pdnya
cipta kejayaan
pling mnis dlm hdpnya

ArELeEz said...

moto gp xpenah tgk live lg. f1 je yg tgk live. nnti2 klu ade kesempatan nk tgk moto gp plak lah. ;)