Nasi Vanggey, Seri Iskandar

Bismillah.....

Korang pernah tak dengar Nasi Vanggey ni? 
ade jugak orang panggil nasi ni nasi ganja ?? hoish...bahaya ni ...hahaha
masa OTW nak pergi wedding Cik Da ....ternampak kedai Nasi Vanggey ni kat Taiping ...
tapi tak singgah pun....

 pastu masa nak balik dah alang-alang lalu kat Seri Iskandar nak isi minyak kereta nampak lagi kedai ni 
owh.. memang berjodoh lah..jadi kena rasa ! hahahhaa 
terus singgah ....kalau korang nak pergi yang cawangan Seri Iskandar ni ...lokasi dia dekat ngan TESCO 
belakang Petronas tepi TESCO Seri Iskandar tu .......

 Ni lah rupa nasi tu .......
rase dia o.k la...macam makan nasi kat kedai mamak la rase dia....
nak cakap 5 star tu rasenya tak kot kat tekak saya ....
lain orang lain dia punya selera kan ? kalau korang makan mungkin sedap !
tapi mungkin jugak faktor ni Cawangan...kalau pergi yang kedai Original  kat Ipoh tu lagi best kot ? 
ntah la ....
saya bagi 3/5 .......apa yang specialnya saya pun tak tau ....
tapi Tn.John cakap yang special nya dia punya 'sambal' yang warna oren tu ?  
yelah kot ....tapi lepas makan memang rase layannnnn...hihihihi

o.k la sesiapa yang suka kari ...suka layan mamak 
boleh la try Nasi Vanggey ni...Nasi ni famous kot .....
tak caya ? 
try cek link yang saya bagi ni ....ade banyak lagi link sebenarnya ...
saya sharekan sikit je...nak tengok pi google sendiri! 



3 comments:

ArELeEz said...

pandai mamak tu kasik nama restoran. sesuai sgt..! he3..

Fazleyatul Aini said...

ni mau bau kari kat tangan tak hilang sampai petang

~AmyLiana86~ said...

mcm nasi kukus je..hehe