Warung Mak Teh Mee Udang Banjir , Kuala Sepetang

Bismillah.....

dah alang-alang sampai Taiping rase rugi kalau tak pekena Mee Udang yang famous tu 
ala...mee udang kat Kuala Sepetang ....
jadi kami pun terus lah waze jalan ke sana.... 
niat di hati nak makan Mee udang Mak Jah ....
tapiii..........bukan sesat .... tapiii.... ya ampun ....
ramainya ummat .................. 
tak sanggup ar nak berdiri tunggu seat ...full ! parking pun susah ....
jadi kami patah balik pergi yang Mak Teh ni ....


gambar tak banyak sebab hujan yang lebat ..........
jadi perut lapar terus order .............
harga semangkuk Mee Udang Banjir ade yang RM6, RM10 dan RM12
kami ambik yang RM10 dua mangkuk..... 
holiau!!! memang sedappppppppppppp ! 
Tn.John siap hirup dari mangkuk....
memang licin skali ngan kuah ........puas hati arrr dapat makan mee udang gini 

rasenya harga mee udang ni ikut size dan jumlah udang kot ..........
kalau nak order makanan lain pun ade kat sini .......
makanan semua berasaskan udang.. Mee goreng udang, nasi goreng udang , ketiaw goreng udang ....
Eh....Western pun ade ....
kami ade order Chicken chop sekali hari tu...
tapi hujan makin menggila tak de la nak kuarkan fon snap gambar .......
karang basah fon confirm kena sound dek Tn.John ...agaggagagaga 
so baik jangan ...spoil je nanti ............ 

lastly meh tatap sekali lagi gambar mee udang yang marvellous ni
nanti kalau pergi Taiping lagi memang kami akan repeat makan Mee Udang Banjir ni .......
Sedapnyaaaaaaaaaaaaaa .... sumpah sedap ! 

kalau rase cam jauh nak pergi sampai ke Kuala Sepetang ...
kat KL pun dah ade ......pergi je Cawangan Mee Udang Mak Jah kat Wangsa Maju...
lokasinya dekat ngan Wangsa Walk ......
nak tau details bace lah kat blog ni ... ni saya search kat encik google je ...

sekian . 

3 comments:

Fazleyatul Aini said...

saya jarang makan udang. nanti mak bising. kolestrol katanya. tapi bila tak makan dengan mak, hamek kau. kolestrol sila ketepi haha

Anonymous said...

Sebagai org lama... dah tk bleh dikatakan mee BANJIR UDANG... yg saya nampak Udang semakin sikit... Asalnya selak udang Nampak mee... skarang tak selak dah Nampak mee. BUKTI? lihat sendiri gambar tu.... Itu yg dikesalkan..

ArELeEz said...

leez penah try yg mak jah tuh. mmg full house! sbb sodap kot..