Majlis Hari Raya Bahagian

Bismillah....


Semalam kan dah janji nak update blog hari ni ....
so ini adalah antara penyebab kenapa sibuk je ...
kami kna buat persiapan untuk majlis hari raya bahagian ...
Majlis ni buat dah penghujung Syawal masa tu ..dalam 26 haribulan 

ntah la dah jadi macam trend pulak bila buat majlis raya 
nak kena deco-deco sikit nak bagi meriah kata nya ....
-____-" so orang mendeko takkan kita nak tengok je 
dah tentu lah kna tolong kan .....


tema majlis kali ni - Rainbow raya  
gambar saya memang tak ada .....ade rasenya snap tapi dah tak ingat letak kat folder mana 
haha...nanti lah kalau jumpa kita update ...
banyak makanan masa tu 

 dessert pun banyak ....
dessert kna buat portluck ...

 masa snap gamabr makanan ni ..nampak banyak kan ...
pastu rase seronok je ..haha 


 menu utama kami ...nasi beriyani, laksa penang, laksa johor, rendang ayam , ketupat dan lemang 
soto, lontong, nasi impit dan satay 

ha..ni bukan kek hari jadi tau ...ni kek Majlis  hari raya ..
majlis bermula jam 12.30 tengahari...tapi pukul 11.30 dah ramai yang menunggu ...
pukul 12.00 dah serbu ...:( ..sob...sob...sob..
makanan yang tadinya nampak banyak ....sekelip mata habis...saya tak sempat pun makan dessert2 tu 
cuma makan laksa penang, nasi beriyani dan satay 3 cucuk...
yang lain habis... 

memang majlis ni ade jemput orang lain ... tapi takla seramai yang hadir ...
yang tak dijemput pun ade ...tapi raya biasa orang cakap "open house" kan 
so tak pe lah dah nama open tu sesiapa pun boleh datang ...


Sekian tu je kisah raya ...lepas ni kisah merdeka pulak ye ..

salam

3 comments:

Petak Bunga said...

meriahnya..
tp dah lambat update ni..haha..
dah nak raya haji dah ni.

Sara Lynn said...

huhuhuii.. nasib dapat paw satay jugak.. even beberapa cucuk.. pfffftt

ArELeEz said...

'kek majlis hari raya' tu uniklah. ingatkan cupcake mould td.