Percubaan menjadi bikers kental

Bismillah....

tak pernah pun terfikir nak jadi bikers...
selalu tengok kat highway bila kita dalam kereta ...tiba-tiba 
ada motosikal vrooooommm...laju je dia pergi ...
macam best jugak .. huhu ..tak perlu pakai aircond.. :P 
pastu toll tak payah bayar ...
isi minyak jela ... 

 jadi kami nak test la apa perasaan naik motosikal jarak jauh sikit :P 
jauh banyak tak berani ...hahaha ...

 seronok juga....boleh tahan la ...kalau bawa laju cepat sampai ...
kalau bawa slow rase nak putus pinggang ..hahaha ...
tapi yang paling best ...senang nak singgah mana-mana ...sebab tak perlu fikir tol 
minyak pun jimat 
kami pergi makan roti kahwin dekat tanjung malim... haha
sedap ! 

  makan tengahari pula ikan bakar ....
makanan kampung macam ni mmg best ! 

 singgah makan nasi lemak masa awal pagi ...
kami gerak awal ..sebab nak elak panas dan kereta banyak 
bukan apa kat highway kalau kereta tak banyak rase rileks sikit 
ni da lambat ..lori...bas ...semua buat saya stress ...ahhahahha 


Kuda pun kna berehat ...penat la kalau direct je kan ...
so jom la singgah makan megi goreng dulu sebelum balik ...

sekian kisah bikers yang tak berapa nak kental ..
hihi 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

LYAfrina said...

waa.. xpernah naik motor besar camni...