Penang short vacation

Bismillah....

walaupun penang ngan perak tu tak jauh mana ...tapi ni first time pergi tido sana 
dan...dan bukan la dari perak...dari KL -___-" jauh oiii ..ekekeke 
pergi sana memang tak plan langsung ...sebab ada urusan ..kami pun kesana 
pergi sekejap macam ni ..hurmmm penat ..haha 

Bertolak Khamis malam 8.00 p.m ...
dan balik ke KL jumaat samapi rumah 12.00 tengah malam 

masa ni ntah berapa pagi..rasenya 2 pagi ..da tak ingat 
atas jambatan pertama ...kosong je kereta pun tak ada 
tapi jalan malam banyak lori be 'racing ....iolss is seram..huhu 
dan masa sampai sebelum R&R bukit merah ada kemalangan maut ...
ngeri betul....kereta merempuh belakang lori ...

 memang first time datang ..so kami memang bergantung 100% dengan waze 
kalau tak ada waze....mampos ..haha taip kat waze Vistana hotel kan dia keluar adress bawah tu ..
Jalan Bukit Gambir Bla..bla..bla....so follow la...
tak jumpa ! you have reach the destination? tapi tengah jalan kiri kanan rumah apartment ? 
hahahha...terus terbegaduh manja camni..2.30 pagi dah ni oii...
rupanya bila search balik ....kena taip VISTANA HOTEL PENANG ! 
baru betul ....so nampak la bangunan macam dalam gambar ni...tinggi kot ... tapi tak nmpk haishh 

so check in 2.45 pagi! rabak mata oiii ...hahaha

 masuk je nampak bilik air...
dan paling best saya suke rain shower tu..hahahha ...
yang shower besar kat siling tu 


ni bilik dia....aircond mak aii sejuk
myMIL sampai pagi tak leh tido ...asyik mengadu sejuk menggigil-gigil katanya ....
padahal suhu aircond tu 23 kot ...
sampai pagi susah nak lelap ..

o.k nanti sambung lagi ..tata

1 comment:

LYAfrina said...

cantik hotel dia... tenang je