Refresh

 Bismillah....

alahai korang ...kususun sepuluh jari bermaafan dihari raya nampaknya
 sebab dah lama tak blog walking...keh..keh...keh
dan blog pun tak berupdate ....bukan tak de bahan nak menaip ...tapi kekangan masa 
sekarang ni kerja banyak ...berjalan pun rase macam lambat asyik nak berlari je ..
kat ofis tu lari kedepan...lari kebelakang ...
nasib lah orang bawah kalau ofis korang bergegar coz ahkak cute ni berlari depan-blakang..hikss

mana tak nya...baru nak pergi fotostat kat belakang dah dengar 
Rosssssssss....... U kat mana ? tolong call...bla..bla..bla...
karang baru jalan dr bilik pegwaia tu dengar lagi ...
Rosss.......mana fail....bla..bla..bla....
tahan ko nak jalan lenggang kangkung lagi? 
memang tak la kan .....

pastu balik rumah pun dah malam ...mana sempat nak tengok blog ...
tu blom anak sepuluh tapi alasan dan berderet...hahahhahah 

ini budak kucing dah besar o.k...
tapi tak kuat makan ....si Hanna ni hobi dia berlakon ! 
tau knape? mula-mula nak mintak dikeluarkan dari cage bukan main manja 
da angkat keluar pun asyik nak meleset je...
jilat-jilat tangan orang 

pastu tetiba je dia akan melompat lari dan menyorok..
masa tu ko kejar pun memang dia akan menyelinap sana-sini ..-____-"

bila duduk suke sgt terkangkang camni 
hish ...kurang sopan la anak dara ...hahah

 Jebat pun dah besar! 
lagi banayk perangai dia....mengada dia nih...suke protes 
bila kita tak layan dia...mula la buat benda yang dia tau kita akan marah 
nanti dia akan pergi kat pasir poo-poo dia...
selut tangan kat pasir ...serrrrrrr...dia campak keluar cage habis lantai ....
hoishhhhhhhhh...bertabah jela..nasib la ko kucing je bat ! 
kalau budak aku jentik tangan! hahahhahah

 bila kena marah buat muke insaf + muke seposen macam ni 
sengaja kan ? tau dah orang tak sampai hati nak marah bila buat muke camni 

rindu plak kat Jebat ...sekarang jebat kat Kampung ...
hantar balik sana supaya dia dapat bebas macam kucing lain ...
tinggal Hanna keseorangan ...asyik la nak manja kededek...
nampak muke je ..miauuuuu...miaaaauuuu ....huhuhu 

 ha...haritu dapat bunga....bunga surprise ...
pertama kali dalam hidup dapat bunga tau ! Tn.John pun harappppan nak bagi munge camni ..hihi
pagi tu ade sorang perempuan call bgtau dari kedai bunga 
dia nak hantar bunga ke rumah ?
terus keluar big Question mark kat kepala ????
siapa lak bagi ni???
 cuba call Tn.John ...ms tu dia kerja saya je cuti kat rumah ...ingat dia yang bagi 
sekali dia pun terkejut arnab bila sebut org nak hantar bunga kat rumah ? 
kakakkakakkaka

dia cakap bukan dia yang bagi ...bla..bla..bla...mengarut la ...bla..bla
pastu siap cakap "hish, jgn cari pasal lak ? siapa yg bagi? 
kah..kah...kahh... >___< 
tak payah nak jeles la xde nye siapa ndak nye bini awok ni hah......lol
berat mata memandang ...hahahhahahahhahahhahahahah 
・益・ ・益・ ・益・


bila sampai kakak tu kat rumah sy ...
rupanya girl friend yang bagi 

 Kakak kat ofis yang bagi sebab saya tolong ajar dia buat blog 
laaaaaaaaa.....
susah-susah je akak nih....patutnya sy tolong terlalu la sikit 
sebesar kuman je akak ...tak yah la susah-susah wat surprise camnih ....
blog tu assignment dia (sambung belajar) ....

da la rasa bersalah sebab ajar sikit je..
pastu sibuk..boss ade ms tu ...kak Emi call pun jawab nak cepat je ...
Kak Emi nak masukkan lagu pun tak dpt nak tolong 
kena Kak Emi cari cara sendiri 
alahai ...Thanks a lot akak...terima kasih 
mintak maaf kalau ada terkurang atau tersalah buat apa yang akak nak kat blog tu ye 



o.k ni just cerita ringan sebagai refresh mood nak berblog balik 

hihi...

Sekian....




p/s : Dear friend AishahCantik
ni je entry simple yang aku sempat karang buat bacaan tak berfaedah ko ye ...
ekekkee






2 comments:

BaTiK_PiNk said...

Ros...perangai kitten Ros sama macam anak-anak bulus Yani. Kalau dah lepaskan dalam rumah...dia buat kawasan dalam rumah macam playground dia je. Time kami suami isteri tidur kat ruang tamu, kejap2 terkejut sebab diorunk main lari2 pastu lompat atas badan. Pernah sekali dia landing atas muka Yani sampai kelopak mata tercalar berdarah. Nak marah pun tak tahu kittens mana satu yang buat...redha je la...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@BaTiK_PiNk hihihihii...tapi perangai diorang kadang-kadang rase kelakar dan menghiburkan ... :)