Hala 3

Bismillah...

nak marathon update cerita ride sementara ada masa 
dan paling penting ada mood 
so tiap minggu kot kitorang pergi jenjalan 
keluar awal pagi tapi balik bermalam kat rumah tak de duduk hotel ke apa 
bajet kena jaga gak asyik nak berhotel je burst nanti 
hahaha

MUAR , Johor

lokasi yang kami nak tuju Air Terjun Sagil, Ledang 
tapi sekali salah masuk..hihihi 
 kami ke Taman Hutan Lagenda Gunung Ledang 
kat sini orang tracking 
panjat gunung 

jadi air terjun 5KM ke depan ye 
nak masuk kena bayaran tak ingat berapa 
kalau tak silap RM1.00 per head ?
parking kereta memang luas 
cuma parking motosikal mcm x diselenggara sgt berair 

lepas parking kena jalan kaki dalam 1.5Km kot 
baru jumpa kawasan air terjun 

 kami datang xde nak mandi manda just nak release stress aje 
penat keje, penat layan jem KL hari-hari 
dapat dengar air dengar burung ..best 
 tengah cari port lepak yang sesuai 
air pun sejuk dan jernih aje 



haaaaa....nampak tak ada ikan tu ?
ikan tu jinak berenang-renang kat tepi kaki je 
geram nengok nya 

 Kemudian kami cari Mee Bandung Muar 
hari tu lalu ada nampak tapi tak singgah 
so hari tu memang tuju ke situ 
lokasi nya bertentang dengan crown tu 
ada food court 

Mee Bandung Hjh Milah(Kembar Maju Niaga)
 PLO 26, Tanjung Agas Industrial Estate, 84000, Muar, Johor, Jalan Kesang, Kampung Tanjung Agas, 84000 Muar, Johor, Malaysia
Medan Selera Tanjung Agas gerai no8 


 memang puas hati Mee Bandung tu sedap weiiii 
serius memang kaw tak tipu 
licin kuah pun sedap 
try jugak rojak petis 
perghhh terangkat wei 
pedas, manis, masin semua seimbang 
walaupun sy tak suke timun tapi makan ngan kuah rojak tu no hal 
memang sedap ! 


sanp sekali je gambar senget pun senget la bang 
hahaha 
janji ado 

BUKIT TINGGI, PAHANG

Lokasi kedua ialah Bukit Tinggi 
pun tak de plan nak datang.... terjah aje
pagi tu Tn.John bawa pergi makan kat Lemang Tok ki 
masa balik tengok dia belok ke Bukit Tinggi ni 

 tak naik sampai ke Colmar Tropical 
kami sampai kat animal farm ni je 
next time kot nak naik sampai Colmar Tropical 
hujan jadi kami nak cepat balik 

 cuba teka haiwan ape tu ?


Donkey kan ? haha ke saya salah ? 
Binatang tu berkeliaran je kat kasawan padang Golf tu 
terpaksa under construction sebab tak sanggup tengok kue lapis wakakakka 
damnnn 

 Destinasi seterusnya 

CAMERON HIGHLAND

ni yang paling terbaru ...hihi last week 
kami gerak dari KL pagi dalam 7.00 a.m 
lepas singgah makan kat KKB terus sampai Tapah 
sampai kat Tapah jalan dah mula jem...ingatkan knape 
rupanya ada lori buah terbalik melintang jalan 
Jem 8 Jam tu...nasib sgt naik kuda hitam ...haha 
kami boleh lalu  best giler jalan kosong wei 
nak baring kat highway pun boleh ekekkee...
tapi masih bahaya sebab Super-bike bnyk diorng pun dibenarkan lalu  

lepas makan kat Restoran Adily, Gopeng 
kami naik ke atas ikut Simpang Pulai 
Restoran Adily
Lorong Industri 1/2, Gopeng Light Industrial Park, 
Kampung Kepayang, Perak, Malaysia

makan kat sini highly recommended sebab sedap 
rasa original kampung ....selalu kot singgah makan sini kalau ke Perak 
rugi rasa kalau tak singgah ...wakakaka 

Perjalanan ke Cameron Highland biasa la berliku-liku 
naik 11.30 a.m sampai atas 2.00 p.m 
Ayah Tn.John dan adik dia dah ada kat atas 
diorang pergi naik bas 
bermalam kat sana 


singgah kat pasar ni kejap 
tapi tak de apa pun nak beli space limited nak shopping 
plus memang x plan nak beli pape 
just nak jalan-jalan 
itu saya ....kalau tak de plan nak beli pape saya memang tak beli 

 lepak kat sini kjap makan ubi rebus 
cuaca memang sejuk !! 
sape cakap Camern dah tak sejuk? hahaha masa kami pergi minggu lepas sejuk o.k 
gigil mokcik sbb x pakai baju tebal pun 
b4 this pergi sana tak sejuk 

Port lepak tiap kali pergi sana 

YZ Agro Farm 
 Cameron Highlands No.22, Kampung Taman Sedia, 
Tanah Rata, Malaysia

 cuacasejuk harus order air panas 
so saya minum Tea strawberry je....wangi 

 best lepak sini 
tapi strawberry yg ada ni tak boleh petik 
tengok je tau ..
 Eken H8R 
setakat ni kualiti gambar memuaskan hati dari SJ cam 
 habis minum kami gerak ke Pasar malam nak jumpa ayah mertua 
lepak kejap dalam pukul 6.00 p.m kami turun 

saya berkeras tak nak balik nak bermalam sebab petang kat Cameron kabusnya dahsyat 
ladang tea tu pun tak nampak 
 kabus tebal dan sejuk 

tapi Tn.John nak juga balik KL 
kami balik ikut Tapah kot 
kenderaan memang tak banyak 
tapi jalan licin, berkabus sejuk 
buntang mata tengok jalan 
dah la jalan teruk bertampal-tampal kesan lubang 
hurm....bertabah je dalam hati 

mata sampai kering masuk angin merah! 
haaaaa memang tak la buat lagi macam ni 
takut pun ada fikir binatang liar pun ye dalam hutan atas bukit tu sape tau kan ?
ada mapinguari ke? Muahaha 
pengaruh discovery channel sgt 

hahaha pandang kiri kanan putih je tak nampak apa 
ko hagak ? tak seremm ke 
alhamdulillah gerak pukul 6.00 p.m sampai bawah pukul 7.10 p.m 
maghrib singgah tapah kjap 
dan terus balik ke KL 
kerja paling gila 
adoiii penat tau tak ...hahaha 

singgah makan kat RnR Hulu Bernam 
makan mee kari 

selamat sampai kat rumah pukul 10.30 malam 
syukur Alhamdulillah



Sekian 

semua entry ride dah up ...
tak de hutang dah ..hihi 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

wahida said...

seronoknya every week dpt jalan2 naik superbike mcm korang ni...
aku suka CH wei...mmg sejuk kan...
aku kalau tiap2 bulan naik CH pun aku suka...tak tahu lah, mmg suka sgt CH ni...

ArELeEz said...

ni konsep dia, hutang entry dibayar entry marathon. keep it up, bebeh!

Siqah Hussin said...

Tahun ni Siqah tak pergi Cameron lagi. Bestnyaaa! Suka Cameron, sejuk2 gitu walau takdelah sejuk sangat. Hehe. Lama jugak tak mandi air terjun. Panas2 ni best g sana mandi..

adianiez AIDA said...

menarik nyer :)