Update 4 Ramadhan 1438H

Bismillah....

Hai korang ...selamat berpuasa 
baru pukul 11.00 takkan dah melepek? bangun cargas..cargas
hihih 

tak de apa yang menarik pun nak diceritakan 
just omong-omong kosong ajaaaa 
tengok gallery phone ada gambar ni oleh sebab sedap dan menyelerakan 
kita share la kat sini 
Gimbap kan nama dia? ke Kimbap ? bantai lah janji bunyi tu dah ada ...
dan Takoyaki ...sedap o.k makan ulang-ulang pun tetap sedap 
 harga sgt berbaloi...murah kot...tapi ni saya order ngan kawan nanti sy tanya dia 
macammana nak order dan share kat sini ye .. 

Update 

boleh order di Facebook Kimbap licious 

 last week saya ada attend seminar mengenai cancer 
haish takut juga bila dengar 
kanse ni tak kira siapa dia boleh attack 
untuk penggemar makanan mcm saya ni kena ada kesedaran 
huhu sebab more than 10 types of cancer boleh attack orang yg obesiti 
-___________-"
insapp oii..insap 


 ha ...ni budak bertuah si Yim 
merajuk ngan Acik ross tak layan dia main ...terus lari masuk dalam kotak 
muat pulak tu 
bukan acik xmau main ngan Yim tapi acik penat kemas ko kecahkan balik kotak-kotak tu 
sentap acik yimm oiiii 
hahaha 
yapeda ngan budak-budak pun nak sentap? hahhahaa


Semalam Alhamdulillah dah start tadarus 
kali ni join group admin 
berkembang sikit asyik ngan group section sendiri je..hihi 
konon..padahal? sibuk nak ikut Mak Lang Linda ngeeeeeeeee :P



ni lauk berbuka semalam 
makan simple-simple je kami berdua ni 
asalkan kenyang Alhamdulillah ...

pagi tadi sahur overnight oat 
baru try ...o.k la not bad rasa dia 
Oat + Fresh milk +chia seed + apple + dates 
yogurt nan hado tak sempat beli 

ni gambar hari kedua Ramadhan 
ingat lagi ngan Jebat ? ni lah rupa jebat yang terkini 
dia sihat ...cuma dia susah sikit nak makan disebabkan tak de bibir sebelah bawah 
kalau nak tau kenapa ngan Jebat boleh baca kat sini dan sini

dah setahun berlalu
dan tiap kali tu juga saya akan pesan pada dia (Jebat)  tolong jangan main di jalanraya 
harap dia faham..huhu ...tapi Along cakap memang sekarang dah x pernah nampak dia main lintas jalan atau tepi jalan ...duduk kawasan rumah je 
good boy ...luv U Jebat 

balik Perak berbuka ngan family 
tapi sayangnya tak de ambik gambar pun ..huhu 
ni ambil masa perjalanan balik ke KL je ...

rasanya memang penat ride bulan Ramadhan..
masa dalam perjalanan o.k je..dah sampai KL dan petang tu tersangat lah penat ..
padan muka..ada kereta gatai nak balik ngan moto kan ? amek kau  
sekali ni je lah..simpan dulu gian tu ye Banggg ...hahaha 
lepas raya baru plan balik nak merayap ke mana 
rasanya antara lokasi yang ada dalam kepala ni 

repeat Johor Bharu kali ni nak jalan area town 
nak pergi Istana Bukit Serene
nak makan kat Restoran Sup Tulang ZZ 
Kajang Pool Haji 
Majid Murtabak Cheese No.  
hahahha ni semua penangan Cik Epal punya Blog 
@____@ 

nak ke Banjaran Titiwangsa 
Tasik Raban 
nak singgah Sekolah Teknik Gerik lamanya tak jejak kaki kat sana 
nak jalan-jalan  

nak ke Terengganu makan celup-celup tepung 
nak jalan kat Pantai-pantai Terengganu 

Gunung Jerai , Kedah 
Tasik Beris dan melawat ladang anggur 

nak makan udang galah kat Perlis ..hihi 

Berangan kan ...ala berangan Free apa salahnya 
ada tempat menarik yang lain tak ? cer bagi suggestion ..
tapi buat masa ni masih belum ada plan nak ride ke oversea
pusing Malaysia dulu ...start ride dulu sebab selalu follow kisah kak Anita Yusuf 

Anita Yusof becomes first Muslim woman to bike around the world


ohya kepada couple rider Malaysia yang menuju ke London
semoga selamat tiba ke destinasi dan Selamat pulang ke Malaysia
salute lah korang berdua jauh kot Malaysia -London tu

Semoga segala urusan dipermudahkan ..

boleh tengok perjalanan diorang di FB
Mohd  Alfishahrin dan Diana Ann


sekian 




3 comments:

syakillaazam said...

Uishhh sedap ni bole cuba!!

Jemput singgah ke blog killa ye 😘😘😘😘

http://www.syakillaazam.my/tip-kesihatan/mengapa-orang-obesiti-tidak-berasa-kenyang/

LYAfrina said...

Wahhh..nk ke ganu nanti.. Roger²

ArELeEz said...

w/pon simple tp, kelihatannye sungguh sedap!

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...