Merawat masalah kantung mata

Bismillah ....

suka kentang? ade kentang kat umah ?
kenal tak Ariel Ostad? misti tak kenal kan ? kalau Ariel Peter pan tu kenal la kan ?
dah tau dah uolsss...hahhaha
dia ni Dermatologis dari New York City....dia bagitau ...
kalau anda ada masalah mata macam panda ...
maksudnya ada masalah kantung mata ...
gunakan kentang ye adik kakak sekalian alam ..
heyyyyyy...jgan guna kentang ni ya...
yang ni untuk merawat perut lapar ye ...
dan untuk merawat orang kurus yang nak gomuk ....hahahha

hah..yang ni baru betul...
ambik kentang kat rumah tu ...potong nipis...
dan tempekkan kat mata anda selama 15-20 minit
pastu bilas ngan air panas suam...
kalo panas melocup plak mato tu karang kan ...

ini adalah kerana alkaloid dalam kentang dapat atasi masalah kulit.







12 comments:

cheqna said...

biasa tepek ngan timun batang je
boleh try ni..kalau rajin la hehehehe

Nelly The Strange said...

wah , tq ^_^

Lya Colours said...

thanx info
rasanya banyak kot kentang dlm peti ais tu.hehehehe

Ros said...

Salam Mawar,

TQ kongsi info yang baik ni....nanti Kak Ros boleh la try....

beautiful_rose said...

kulit kentang juga boleh hilangkan parut yang tidak serius juga... =)

~AmyLiana86~ said...

nice info mawar..heheh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnatepek timun pon best ...sejuk je mata.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nelly The Strangecuba lah nelly :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colourstry la wat ....2 hirisan nipis je ..huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Ros Wa'salam,

cuba la kak ros..saya share je tapi tak tau la sejauh mana keberkesanannya .

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@beautiful_rose maknanya blend pastu tepek? nak try la kalo camtu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~ boley la cube amy :))