top up RM 10 tahan seumur hidup

Bismillah ...

mula sekali senyum dulu lebar2 sblom trus membaca ye ...

cara nak topup RM10 tahan seumur hidup....

Orang kata pakai line lagi save daripada prepaid..
tapi korang mesti terperanjat dengan apa yang bakal aku ceritakan ni..

Top up RM10.00 tapi boleh tahan sampai 1 bulan
tak kira la kalau korang bergayut berapa lama sekalipun..
hantar berapa juta sms sekalipun..
Mungkin rezeki aku haritu..pergi la jumpa makcik bau-bau bacang ngan aku,
dia ajar macam mana nak crossing account..
Coz dia kerja kat bahagian System Development Telecom.
Kadang-kadang aku tolong gak member terdekat topup, tapi amik untung sikit ar..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korang,
tapi INGAT
JANGAN BUAT LEBIH DARI 3 KALI untuk 1 nombor,
coz system akan auto detect & batalkan nombor korang..

Timing nya, korang boleh topup pertengahan hujung bulan between 25 hb ke atas dalam kul 3am ke atas. coz dalam tempoh ni, system akan di selenggara, so ada
loopholes.. kena try & error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korang type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, korang salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> masukkan 6 digit taid, send 09902
5) pastu diorang akan reply "insert ur topup number", so korang type 14 digit topup
number yg korang beli contohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorang akan reply;

"ingat ni company opah kau yang punya? masuk toilet pun kena bayar 20sen, nikau nk topup 10 hengget nak pakai seumur hidup plak!!
banyak cantik muka kau"


Hah..Penat tak baca..macam tu aku kena mula-mula..sekarang korang pulak
hehe.. jangan marah.. :0







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

12 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

hehe dah tau pasal ni
so baca ending terus.hahah
selamat den tak terkena =P

cheqna said...

dah tau dah
hehehehe

Ros said...

Salam Mawar,

Ish....memang nak kena sungguh la budak ni nih....,mai sini kak Ros nak cubit sikit he.he.he.....

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah....terkono eden..:)

LYAfrina said...

heheh..tipoh tertipu..
mula2 igtkan mmg btl2..bru nktnya..blh pcaya ke???

btw..lya pon pkai prepaid jer

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Coloursala..tak surprise ar camni ...hihihihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnacheqna pun tak surprise arrrr ..wat wat la tak tau ...hahahahha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Roshahaha...opsss...sorry akak...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nur Hawa Mohd Zinhihi...I'am sorry ...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrina hihihi..saya pun memula bace rase Cissssssssss....... hihihihihi

BENA said...

hahahahhaha , terus scrol bawah . sekali memang betoiiiii . HAHAHAHA :)

Lynnda said...

Hahaha! Lawak,lawak!