Tips cantik dalam gambar

Bismillah ...
o.k dah agak beberapa hari tak update blog ...
bukan tak nak update tapi tak tau ape yang nak diupdate kan ..huhu
memandangkan pagi ni makan b'fast yang disediakan oleh Tuan John yang baik hati
...ewah...hahahhahha
jadi pepagi lagi berkobar-kobar nak update blog ...hahahha
walaupun hanya roti bakar...tapi itu cukup menyenangkan hati o.k
^___^

bukan nak citer pasal roti bakar Tuan John ..
tapi nak share tips cket ....

o.k.... macam ni..kadang-kadang tetiba je ade kawan atau family yang cakap
"jom ambik gambar"
misti je la kita nak nampak cantik dalam gambar tu kan ?
orang tu baru snap trus pegi kat dia
"mane gambar tadi nak tengok?"
pastu kalo tak brape cantik kat mata kita misti soh dia snap skali lagi kan ? kan?
huhuhu

pada mase tu mmg tak de mase dah nk make up bagai kn?
jadi ape nak buat ? ambil tisu dan tekapkn pada zon berminyak pada wajah ..
tak de la bila bergambo muke tu berkilat semacam kan ?


gambar sekadar hiasan

kalau ade bedak sapu cket ..kalau tak de lap je pon o.k ...
pastu nak best cket lagi pakai la lip gloss supaya bibir tu tak la nampak kering ..
kalau tak de basahkan cket bibir tu .... yang paling penting..senyumlah dengan ikhlas ..

kesannya ...anda akan nampak menarik di lensa kamera tersebut

ewah...sebenarnya ni bukan tips rekaan saya ...
tapi ni tips dari dalam majalah ^____^


Sekian .





12 comments:

Pembunuh Tanpa Bayang said...

tips yang berguna juga...

cheqna said...

cheqna tak pernah nak kisah
hahahahahaha
sebab dah tahu cheqna ni bukan cantik pun...hahahahaha

~AmyLiana86~ said...

tip yg berguna..tp amy ambik main hentam jela...hehe

Lya Colours said...

saya suka muka nampak segar sket, so pakai blusher sket. nnt menampakkan kesegaran pd wajah anda.hihi

oya said...

ok la tu..get ready je la begitu kan..

Ros said...

Salam ,

Boleh la try nanti nih....yang penting senyum kena ikhlas he.he.he...betoi sangat2 ayat tu....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Pembunuh Tanpa Bayangboleh cuba ye kalau nak dapatkan hasil :))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnabelasah kan cheqna...janji rock :))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~mawar pun...blasah je ...lupa dah nak lap muke bagai ..ni pun terbace kat majalah saje nak share :))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colourshaah...suwett2....pipi merah gitew...blushing2 gitew ..:))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@oyahaah.....kalau nak ambik gambar untuk perkara rasmi macam untuk hantar borang mintak kerja ke kena jugak la jage hasil gambar tu kan..biar nampak konfiden sikit :)))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Roswa'salam,
btol tu sis...senyum tak ikhlas mmg boleh nampak dalam gamabr :))