Sukan berbasikal


Bismillah

aktiviti kami sejak dari 2 minggu lepas ialah bersenam...
2 minggu lepas kami jalan 2-3 round taman tasik ..
hari sabtu dan ahad ...
nak lari tak larat ..hahhaa
jadi jalan jelah...jalan pun kuar peluh gak tapi tak la banyak ...

minggu lepas
hari sabtu dan ahad kami try jogging plak...
jogging + jalan kaki..larat lari ..tak larat jalan ..
peluh tu kuar banyak sikit dari minggu sblomnya ..
gambar tak snap pon..coz malas nak berat kat suar trek ngan HP ..
sume tinggal lam kete ...huhu

o.k..minggu ni kami advance sikit ..hihi
kami berbasikal ..haah ..kami dah beli 2 bijik basikal ..
naik basikal laju sikit kan?..hahaha
dapat buat 4-5 round taman tasik perdana tu ..
peluh memang banyak membasahi baju
balik rumah ....dapat pakej yang lain jugak ..

yang merah putih tu basikal Tn.John..
yang putih tu aku punya ^___^


balik rumah pada hari Sabtu
kaki sakit berbaloi-baloi..hahahha
bahu macam nak tumbuh sayap.....sakitttt ..
hari ahad kayuh lagik ..
tapi hari ahad dah o.k..kaki dah bahu dah tak sakit ..
tapi ada tragedi la plak ...
aku terlanggar sorang anak cina..umo dalam 15-18 tahun ..
budak laki ...ayah dia belok kiri..
dia plak macam nak trus..konfius...
lastly dia brek kat hujung jalan ...aku plak nak terus ke depan..
ape lagi ..brek bagai nak gila la..hahaha
seb baik tak langgar btol2..
kna sipi je ..kat tayar blakang basikal dia..haiyak bahaya...

aktiviti berbasikal ni baik untuk kita ..
nak bace kebaikan dia..bace kat sini

pastu trus Tn.John ajak naik basikal atas bukit ..
so kayuh la turun naik bukit tu berkali-kali ...tak brani da nak kayuh kat bawah..
bahaya..ramai orang ...budak2 pun ramai ..
yela..maklumlah tu kan taman ..jadi mmg la ramai orang ..


tu yang baju biru tu Tn.John ..ngah kayuh ..
gambar aku ngah kayuh dia mals nak tolong snapkan..jadik nan hado..
huhuhu ......









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

15 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

sebab tak warm up kot tu sakit2 badan
apa2 aktiviti bersukan, mesti start dgn warm up, supaya otot tak terkejut
dulu saya pernah kene sekali, tak warm up,tiba2 skipping, melompat2. hambek la seminggu sakit2 otot

YuSniZa said...

Pernah gak kayuh basikal kat taman bukit cahaya shah alam..sakit ponggong..haha

fathiahRAIHANA said...

wah syok nya berbasikal ^^
kami kat sini segan nak berbasikal akak. bukan apa, bangla dan veitnam ramai --"

Ros said...

Salam Mawar,

Bestnya Mawar.....boleh dok berbasikal kat luar...kak Ros ni dok kayuh kat dalam rumah ja la......kat luar tu takut kena ligan ngan anjing....he.he.he....

Nur Hawa Mohd Zin said...

zaman sek dulu rajin betul berbasikal..sekarang ni basikal xda dah..nak berbasikal kena pergi la hutan rekreasi sewa..7rgt..hehe

LYAfrina said...

wowbestnyer..arotu rajin gak berbsikal dgn anak...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Coloursdah warm up dah lya..tapi sebab dah lama tak bersenam extrem tu yang sakit kaki ...kalau pusing taman tasik tu sekali dua tak sakit ..ni sampai 4-5 kali tu yang lenguh habis badan ...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@YuSniZahaah..ponggong pun sakit gak ..seat dia tak sedap ..hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@fathiahRAIHANAerrrr...mmg tak best kalo ramai makhluk tu ....mau kita kayuh di usyaaaaaa jerp ...hish..takot pun ado

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@RosWa'salam,kayuh dalam umah ? tu pun best akak...tak isah hujan panas boleh kayuh.....ni kalau hujan atau terlalu panas da tak leh kayuh :((

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nur Hawa Mohd ZinOwh..kalo sewa 7 hengget ye? ade gak tengok ramai orang sewa...tapi tak tau la brape ringgit

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrinajom la race ...hihihihi

beautiful_rose said...

lamanya tak kayuh basikal.kali terakhir berbasikal masa aku sekolah tingkatan 6 dulu...bertahun dah kot.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@beautiful_rose ko try kayuh sekarang tengok? misti dapat pakej skali..hihihi

eMMe said...

bleh kurus kalo selalu berbasikal kan...