B.E.R.T.I.M.B.A.N.G rasalah ketika memandu...PART I


EDISI LEPAS GERAM
aku sebagai pengguna jalan raya setiap hari selalu tengok je attitude orang yang memandu ni.....
benda ni hari2 aku lalui ......aku bengang sebab orang yang bawak kereta ni tak bertimbang rasa...Tau tak knape aku cakap tak bertimbang rasa?
Situasi 1 : Dah tau jalan jamme..diorang stop kereta lebih daripada line putih kat tengah jalan yang divide jalan tu kpada 2 bahagian ..... So macammane aku yang naik moto ni nak lalu? Salah ke kalau die stop btol-btol dan tak 'makan jalan'? takkan kereta die tak leh jalan die nak motor terpaksa elak kereta die sorang nak trus jalan? atau nak ke motor tu langgar side mirror korang ? karang dah terlanggar korang sure salahkan orang naik motor tu kata 'mat rempit la, minah rempit la.....tapi hakikatnya ...lu pikir la sendiri........(Bertimbang rasa la sikit wei!!!) orang naik motor pun bayar road tax o.k ??!!.............
Situasi 2 : Nak tukar lane tak bagi signal !!! ( untuk jalan biasa yang one way) Highway tu aku tak kisah sbb luas.......aku tau la korang hebat..cekap bawak kereta...tapi fikir la orang lain same ....karang kalau motor tu dah terlanggar korang yang tak bagi signal tu korang cakap "U buta ke ? tak nampak ke kereta I ? " nak je aku cakap B*D*h....
Situasi 3 : jalan jamme..So motor akan lalu kat tengah2 antara kereta di sebelah kanan dan kiri ..than..bile kereta dah boleh gerak sikit....Dengan PENUH YAKIN DAN BANGGANYA nak tukar ke lane sebelah ..laju je pusing stereng dah tak pandang dah side mirror dah...tau belok je ...SIGNAL? h*ra* nak bagi ? kekadang terpaksa brek mengejut...klau time hujan lagi aku rase marah sangat.........bahaya brek.. karang jalan licin mau terjatuh .....
Sekian dulu luahan hatiku kali ni .... huhu :(


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

0 ♡ kas|h beRpanJangan ♡: