F|rst t|me mEn|pu !!

Bismillah ........

bosan sungguh hari ni ...
bos pun dah pegi meeting...so mau update n3 ke-2 untuk hari ni yew ...
huhu...Cik Mawar terrajin :P
dah la n3 pagi tadi panjang berjela...ni nak wat n3 kedua plak?
hihihi ..Virus terrajin dah melanda apesalahnya kan ?

Korang pernah menipu tak ?
tak pernah ? Tipu lah? tengok nak menipu la tu ? huhu
tu dah mula tipu .....rasenay tak de la kot orang yang tak pernah tipu kan ?

Ni nak cerita ...masa zaman aku sgt jahat !! huhu
tapi tak de la sejahat bunuh orang kan ? jahat menipu je..ahaxx

rasanya kejadian tu berlaku pada tahun 2005
mase tu aku bersama kak Gee duduk serumah ngan lagi 4 orang Orang istimewa
Pekak dan bisu
jadi 6 orang la untuk 3 bilik ...
lokasi rumah kat Ampang

Syiokk ooo naik roller coaster ..tiang goyang tuh !!..
rase macam darah tinggal sesudu


Pada suatu pagi...
budak rumah aku yang istimewa tu
Rie nama dia ...
ajak kitorang pegi Times Square main kat Cosmo World tu

makanya tengahari tu berangkatlah kami berenam ke Times Square
pastu sampai kat Cosmo World tu Rie ngan sorang lagi lupe nama ape ntah dah beratur
kitorang yang lain kat belakang ....
pastu ngan slambernya dia bgtau nak tiket OKU untuk 6 orang !!
maknenya termasuk aku ngan kak Gee
tak pasal-pasa jadik OKU uolss...

Gilo

dapat la half prize tu...muroh la cket
tapi terpaksa la tangan tu dok menggawang2 berbahasa isyarat
tak boleh la nak jerit atau gelak kuat2...hahaha
padan muko

selama lebih kurang 2 jam kat dalam Cosmo World tu
makanya tak la terkeluar setitik pun suara dari kami berdua
yang lain tu dah memang bisu dan pekak memang la tak kuar suara ...hihihi
bahaya sebab pakai gelang yang dia bagi kat tangan tu untuk OKU

Jahatkan? Menipu kat situ?..tapi bukan kami yang tipu tapi Rie la
kami bersubahat jew :P
gatal pegi cakap 6 orang buat ape?
takkan dia dah cakap kitorang pun OKU tetiba kitorang nak menidakkannya plak
kesian la kat Rie kan ?

Oh Cosmo Worl Times Square
maafkan kami yang tak sengaja nih ...
maafkan kami..maafkan kami...maafkan kami ...
dalam nada lagu P.Ramlee Pendekar Bujang lapok







tak sengaja tipu..tak pe kan ? :p

tapi tu la kali pertama dan terakhir buat camtu
tak baik wooo
berdosa tau tipu-tipu nih ...
seb baik naik Roller coaster tu tak jatuh..tipu sgt ..
haish ..adik-adik kalo bace jangan ye buat macam ni
salah!!!

T_______T

9 comments:

Adinda Amy Sensei said...

x penah lg naek roller coaster ni...huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Menakotkan naik coaster ni Cik amy... naik skali da tak nak dah :)

Syamilia said...

haha..thanks dear sudi ziarah...:D

makdara TERdiva said...

tak ingin pun nak naek roller coaster tu..

tp nak bawak anak2 rebina MDT berjimba2 kat sini bulan 6 nnti.. :)

jom join jom!

S..U..D..@..I..S said...

kah2 lawak giler citer u nih....
tipu sunat.. adakah..
bukan sume orang sanggup wat cam ni kan....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Syamilia : Thanks kunjungan balas :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

MTD : Ooo..tak berani ye? hihihi....
kalau bawak anak2 berjimba kat ctu best ....misti diorang happy :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sud@is : tu la pasal..kawan punya pasal...layankan jela.. :)

LadY seNsei said...

wh0a ! bestttttt!!!!
xpa la sekali sekala menipu ;p

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...