teka - tek|- tekuk

Bismillah ...

mood menulis berlatar belakangkan suara Abby Fana...
Sedap suara dia... dan cantik plak tu
sungguh awet muda beliau....usia tak jadi penghalang o.k
haish...sungguh beruntung Cik Mawar sebab dapat bos yang sporting-morting
time koje boley pasang lagu... tapi ..
ble dah dapat green light tu tak boleh la over-over kan?
pasang slow2 sudah..utk telinga sendiri je ..huhu

actually... tak de cerita menarik hari ni
cume tiba-tiba teringat teka-teki adik cik mawar
mase balik kampung haritu ...

ala teki-teki budak sekolah je ni
saje je nak ajak sume menajamkan minda skali skala...ahaha
padahal tak la mencabar mane pun soklan nye ... :P

Teka-teki tekuk, ular lidi isap rokok?
apekah bendanya ?

dan lagi satu

Kenapa orang sakit gigi?
Kenapa pencuri kena tangkap
dan

kenapa ubi jadi kayu ?

okeh...cube la bg jawapan ?...










nanti Cik Mawar bgtau jawapan yang sebenar..ahax
tapi ni bukan contest tau ..ni saje-saje je...
walau pun Cik Mawar memang tengah fikir-fikir nak menganjurkan contest
tapi tunggu la ye sampai ianya diumumkan kelak ...


10 comments:

cheqna said...

ular lidi isap okok tu ubat nyamuk
lagi 3 cheqna nak fikir jap erk...
zzzzzz

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cheqna : huhu..pk jgn tak pk ye ...hihi yang first tu btol dah :P

alyn said...

lambat cabutttt...he3

- GC - said...

haha. baru nak jawab soalan nombor 2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

aduhai..pandainya korang...huhuhu tak payah bagi jawapun la camni...hihi :P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ular lidi isap rokok...?

hehhehe teka teki zaman skolah

(^^,)✿

Jefry said...

yang ular lidi..
jawapn:ular tu mabuk port dikson g isap rokok.

yng sakit gigi...
jawapan:sebab pencuri 2 pg curi gigi emas si mangsa lalu sakit..

yang ubi plak...
jawapan: sebab ubi itu ada rasa macm btng kayu...hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Y.a.n.i.e : Tu la teka teki budak-budak ...hihihhi :P


Jefry : hahahah....lawak2 :P

Lya Colours said...

hah teka teki ni sume pernah dgr tapi lupa la jwpn dia
ceah ckp je la xtau
hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Lya: hahah...lupe kna ingat2kan :)