mEmBer - 'Body OdoR'


Bismillah


adeh...ulser la pulak kat bibir nih...sakit woo..
nak makan pun susah ..dah la terkena plak kat gigi taring nih!! huhu
sabo jelah....kna la minum air banyak camnih ..
sekarang ni dah la musim tak menentu....pagi hujan, tengahari panas terik gile

***********************************************************************************
korang,
pernah tak ade kawan atau rakan sebilik/ serumah /sedara-mara
yang ade bau badan? (body odor)


dulu masa Cik Mawar study, ada la sorang member nih..
bilik dia dekat la ngan bilik Cik Mawar (dok Kamsis)
tapi dia duduk sorang kat bilik tu , oleh kerana itu...
dia selalu la datang lepak kat bilik Cik Mawar

balik kelas je bertenggek kat bilik kami
pastu yang jadik masalahnya ...kat dia nih ade
bau semacam cket...bau mashemmm...
bau badan ni kalaudiri sendiri takkan bau kan?
orang lain je yang akan bau ...
aduyai..kembang kempis hidung ni kalo dia datang lepas balik kelas

nak bagitau tak sampai hati pulak
so setakat sound cket2 jela...bagi hint jela
macam cakap kat dia

"Ko nih balik kelas terus ar pegi mandi baru datang lepak"

tapi sayangnya dia ni macam tak brape nak paham...huhu
oleh kerana ke tak pahaman beliau..
tiap kali dia datang bilik kitorang trus siap2 ambik baldi bgtau dia nak pi mandi,
so dia pun cbuk2 gak la nak ikot mandi skali...huhu

sepatutnya , ape yang patut kita buat kalau ade kawan yang ada masalah macam ni ?






so lepas ni balik dari office ke, dari kelas ke atau balik dari shopping ke , kalau ade kawan yang sound soh pi mandi dulu tu paham -paham la maknenya ye...huhu..jgan wat bodoh plak..kesian kawan tu kembang-kempis hidung dia terbaukan wangian original anda :P


15 comments:

rATu kEBaYA said...

kalau kat opis ni.. ada kakak sorang tu siap belikan deodorant... lepas tu terus wanggi je..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

baiknya hati akak tu siap bagi deodarant :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

kat opis saya ni ada sorang pensyarah.. kalau dia mai ja mesti semua org nak lari...... bau bdn dia tak leh tahan.... ikut blakang dia pun cukup dah...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huhu..pensyarah pun ade masalah macam nih? huhu....sabo jelah? abistu macmmane gamaknya nak bagi tau kat dia?

Lya Colours said...

kat office sy ni so far xde la yg badan berbau ke apa
tp amoi2 kat office ni suka pakai perfume meladung agknya
pagi2 masuk office, mak aihhh senak hidung

YanaMIB said...

ms keje kt opis lama dlu ada kwn yg bau busuk..tp org laki aa..tu pn sbb dia heavy smoker..isk..

err advice sy kn, utk nasihat kwn mcm ni, time besday dia bg adiah deodorant..=)

A.s.t.i.n.a said...

hadiahkan dier deodorant.. atau sorang jumpa and cakap.. jgn semua sekali confront.. sian ker dier..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

lya : amoi tu sejuk nak mandi pagi kot> tu yang perfume kuat tu :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

YanaMIB : kalau birthday dia bulan Disember? camno? kna la idu dulu bau tu samapi la berbulan2? hihi :) tapi o.k gak bagi dia hadiah deodarant, pastu cakap nah hadiah hari jadi...kalau di acakap hari jadi lambat lagi ...boleh jawab in advance kan ? hihihi...bgos2

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cikgu Astina :) tula...kesian jugak..misti malu la dia kan ...huhu

AiDa AzRyN said...

haha.. smp camtu sekali eh?:P

:: eyeNa :: said...

hai cik mawar..hahaha.. saya jugak seperti anda, tak tahan dengan bau masheemmm2 ni..haa yg tak best bila roomate sendiri yg bau gitu...arrrr jadis ediakanlah spray air..supaya bilik kekal wangi..ekekeee

S..U..D..@..I..S said...

senang j mawar, kalau anggap dia sebagai kawna bgtau lah terus terang xpayah kenen2..
tentu dia trima punya...

niesz said...

hahaha..senang cite, belikan die deodorant atau perfume..then bungkus cantik2..letak ats katil die, confirm die terasa n terus berubah..haha..

[s.u.r.i.a] said...

siapa? su kenal ke? hehehe.