Nasi Lemak teloQ 9 Rendang 1

Bismillah ....
oleh kerana mogok ala-ala BERSIH ...
tapi tak la sampai membabitkan orang lain..ni mogok suami isteri ye ...hihihihi
tak mau masak dirumah ...jangan ditanya kenapa ye ...huhu :P :P

jadi..selama dua hari makan diluar ..horeyy...
petang semalam my dear teringin plak nak makan char kuew tiaw
jadi kami bagaikan merpati dua sejoli terbang la ke Malis Corner kat Danau Kota nun...
naik motor sebenarnya ..bukan terbang :P :P
kalau boleh terbang lagi syok ...
confirm tak jem kan ? tak payah turun tangga ...terbang trus je ikot koridor ...
amboiiiii noo ..berangan kuat ...Opsss...hihi

sesampainya kami disitu
....mydear bli air ....
its o.k..kesian dia dah bawak motor jauh2 kan...
jadi biar la Puan Mawar plak yang beratur bli makanan yew ...
kena bertolak ansur ye bila dah jadi isteri orang ni :P :P
tetiba terkeluar ceramah semanis kurma la pulak ...hihihihi


nak dijadikan cerita ..masa tengah beratur tu...beratur punya beratur (ramai ye)
sampai la turn aku ...dah order ...tunggu la plak kan...
jadi adik tu ambik la order sorang brother kat blakang aku

dialog mereka berbunyi macam ni :

Adik Cashier : Order Bang .....

Abang Customer : bagi Nasi lemak teloq 9 satu ghendang (rendang) bungkuih (bungkus)

adik Cashier : Bang nasik lemak ghendang tak dak , kami ada teloq ngan ayam ja ...
abang customer : tak dak ? takpa la ..lagu tu nasik lemak teloq 10...teloq ghebuih (rebus) na...

adik cashier : bang, kami tak dak teloq ghebuih, kami ada teloq gogheng (goreng) ja ....

abang customer :gutu ka ? tak pa ..teloq gogheng 10.......

adik cashier : o.k ......nasik lemak teloq seplohhhhhhh...jerit pada orang belakang yang sediakan nasik lemak tu ..

abang customer : Dik ...bungkuih ayam asin (asing) 2 ketoi

adik Cashier : jerit lagi .... ayam bungkuih 2 ketoi ...tambah hat tadi tu ....

:: Senarai menu dan harga telah dipaparkan dengan jelas disitu ::







moral of the stories :bang oit ... nak order tu tengok la menu dulu .
...pening kepala adik cashier tu ...hihihihi


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

13 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

AI said...

- dia oghang baghu kot...pes taim pi situ...

Lya Colours said...

aik pic char kuey tiow nya manaaaa

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

al : hihi....tula pasai ....

Lya : Char Kuey tiaw dah habis lupa nak snap pic ...hihi :P

Nur Hawa Mohd Zin said...

senarai menu ngan harga kalu ada memang best..kalu ada pic lagi best..hehe

cheqna said...

char kuew tiau..behnya.....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hawe : ado..siap gambar lagi tapi misti dia tak tengok nih...hihihi


Cheqna : beh oooo...sedak sgt (btol ke kecek gini ?) hihihhihi

shidah said...

dia xsempat nk nengok kot..lapar telajak..kekkeke..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi...tula shida..padahal da beratur panjang :P

~AmyLiana8886~ said...

nasib faham...tahniah yer mawar dah kawin..hehehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

My : thanks dear :)

syasyah_biscuits said...

wah belogsekodeng je nmpak makanan dan kedai makan. *lapa sekali lagi

Bila Ku Kata Cinta... said...

hhehehehee....sesaje lah tu

CuTeMiUt78 said...

oh..oh... lagu tu ka.... aaahhaakksss...