Melampau yang terlampau .. !!


Bismillah...

salam jumaat.....
last entry pon posting hari jumaat..
entry ni pun jumaat ..huhu
alahi ..mood nak update blog datang hari jumaat la plak skarang ni ..huhu :P :P
actually kebetulan sebenarnya ....hari biasa tak de idea nk update blog..
tapi tetiba ada satu kejadian yang berlaku semalam...
dan hari ni masih trase marahnya ...itu yang update dlm blog ...

al-kisahnya ..semalam balik je keje my hubby masuk office balik ..
so tinggal la sorang kat umah ...
pastu trus la ambik remote tv tu nak bukak tv...tak la sunyi sensorang kan??....
pastu...tekan2 punat remote astro dia tulis ada gangguan perkhidmatan
dia soh cek cable atau gangguan kerana hujan ...
so aku cek kat blakang decoder tu tengok wayar sume o.k..tak hujan pon kat luar

pastu 7.30 mlm my hubby balik .....sampai je dia kat pintu ...lpas bukak stokin...trus cakap kat dia "Bie, knape astro tak de? rosak ke hape?
dia yang kepenatan trus buat muke ketat ..hahahahah

trus kuar dan cek kat luar ....dari luar dia jerit "yang, meh tengok ni...kuang ajo tol la "
rupenya ade badigol yang gatai tangan telah memotong wayar astro kami !!!

aduyai...ni kali kedua kes astro selama menetap kat umah baru ni ..sblom ni kes jiran jugak la ...
haish ...knapela dapat jiran yang "baik" cenggitu ...haish ...
sabo jela....

kesian mydear ...
balik keje penat2 dah kena sambung balik plak wayar astro yang digunting mat gunting tu .....haish....sabo jelah...seb baik boley sambung camtu ...
kalo tak kna call astro kena bayar plak lagi ....
sape la punya angkara .....
semoga tuhan memberkati hidup beliau ....aminn








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

9 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

AI said...

- waaa...itu olang manyak jahat wooo...gi bakar dia punye umah...hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

al : haah...memang rase nak bakoooo ...huhu

Lya Colours said...

jahatnya. semoga beliau menerima balasan setimpal

sLpmEpLz™ said...

nakal hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Lya : memang pon..marilah kita berdoa..huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

xnak slp : bukan nakal ..mat gunting nih ..aiyoo

azman said...

sy punya kes bila bukak astro arena, asyik berkelip2 je gambo nya seolah2 mcm hilang channel, klu tgk siaran langsung mmg rs xpuas hati

CuTeMiUt78 said...

OH..OH.. tak patut betul itu mat gunting.... eemmmm meh kita bako je umah dia plak..

Nur Hawa Mohd Zin said...

ish..ish..sangat melampau..selamat tak dicuri piring tu