D.O.L.U- dolu



....TeTiBe teRinGat PlaK ZaMaN MuDe-Mude dolu.....

kalau ade yang lahir sezaman ngan aku...misti ingat

::Maskman::
ala2 power rangers
::Sailormoon::
..kartun budak2 pompuan
::Flinstone::
kartun zaman batu ..kereta dia canggih tuh..pakai tayar batu ..kaki tolak..hihi
::Gaban::
budak laki sure tau ar katun ni
::Dragon ball::
budak ade ekor yang kuat ..sekarang pun ade lagi kartun ni
::Suria Perkasa Hitam::
naik motor yang bernama belalang tempoh..hiihihi

.....Nostalgic tol...

mase darjah 1-5
suke pegi padang rumput yang lalang tinggi...
cari belalang..tangkap masuk botol..
kejam hihi
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
lpas 2 hari tengok belalang tu dah penat baru lpas......
tak la kejam sangat ..kan ?
blogger-emoticon.blogspot.com
Suke tangkap ikan kat parit ...
tangkap ikan masuk dalam botol jugak..hihii..yang cantik2 la..ikan karin/ikan laga
pastu botol plak kena yang gelap..pastu tanam dalam tanah..
nak bagi berkilat cantik konon..muahahha
yang ikan besar plak..Ikan puyu..
aku letak dalam baldi
tapi..bile balik sekolah tengok ikan aku abis mati..
sebab terjemur tengah panas...lpas tu dah stop tangkap ikan beso..
klau dapat trus lpas balik..
masih ade peri keikanan jugak aku ni ..hihihi
blogger-emoticon.blogspot.com
paling pelik dan GANAS aku rase la...
Pegi kat tiang kayu...cari lubang...letak moncong botol kat lubang tu...
ketuk tiang tu ....
tau tak aku buat ape ?????
blogger-emoticon.blogspot.com
jawapannya .... aku....
Tangkap tebuan..
masuk dalam botol..hihi
dasyat tak?
konon nya radio..kan tebuan tu bunyi ble terbang..
Giler.....
seb baik tak pernah sekali pun kena sengat ...
sampai mati tebuan tu aku biar dalam botol..
bile tak bunyi aku goncang botol bagi die bunyi..hahahah
"Kejam nye ko ross"
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

ade lagi Kampung Girl ni buat ....
Pergi tuisyen naik beskal...pastu mase balik singgah umah Siti....kat kampung berjaya..
belakang umah die ade sungai..so..terjun la sungai dulu..hihihi..
pastu minggu depannya nak terjun lagi ..
mak si siti ni bgtau dalam sungai tu ade ular besar...
terus tak pegi lagi dah ... aku tau..mak die tipu je ... hahahha
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

kalau nak diceritakan lagi...buat malu aku je ..hahhaha ..GANAZ
lastik kelawar kat daun pokok kelapa
main hujan lebat...tak demam pun o.k..kuat wooo..
sekarang klau kena hujan sure demam ...hiihihi
sume aku pernah buat dulu ..

tapi..bebudak sekarang dah tak tau sume tu...diorang sume tau layan TV..PS2PSP,PS3..


p/s : Perasan tak..sume benda yang aku tangkap sume masuk botol..hihihi ..tu baru cket..ade lagi nih...rama-rama, kelip-kelip..sume aku kerjakan..hihih seb baik lembu tu besar klau tak lembu pun aku masukkan dalam botol ..hihihihi
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

15 comments:

eda shamieda said...

ko mmg sungguh kejam..
sume binatang ko nk masuk dlm botol.xpatut sungguh..
aku igat lagi zaman kartun2 2..serius best sgt..tp skrgni ble tgk balik rse cm kne tipu je..

ikan emas said...

eeeei..si mawar ni dak jantan ke? sah nakal tahap gaban

mawar_berduri said...

hihihi...tu la mase zaman kecik2 aku ganaz cket la...sekarang kartun2 tu ade yang dah tak ujud ... :(

mawar_berduri said...

ikan Emas : hehehe..bukan budak jantan...tapi budak kampung...kampung girl..klau boy sure lagi ganaz..

arapink said...

mawar, kak ara suker maoro attack & miss komet...hehehe

indahnya kalau dapat kembali ke waktu itu :-)

Mawar_berduri said...

owh..miss komet tu Mawar rase cam pernah tengok..Maoro attack tu Mawar tatau..hihihih :)

[s.u.r.i.a] said...

ross budak nakal. lalalala.

piNky LuCiA said...

hahaha.. ko sangat nakal.. aku budak pompuan yang feminin dulu.. hahaha..

arapink said...

maoro attack tu yg pompuan pakai spender main bola tampak tu...

berpusing-pusing kat udara tu...dolu2 mase kecik pecayalah sangat dia leh berpusing...padahal kene tipu jer...muahahaha

Che' Pit said...

salam,

maoro attack tu best giler.. rasa rugi besar waktu tu kalau terlepas episod.. mmg giler2 tipu tapi tu yg buat citer dia best.. kalau serve tu, bola dia leh buat zig zag.. mmg melampau.. yg best kalau nak spike, siap boleh summersault berpusing tu.. padahal baper tinggi le sgt si setter tu leh set bola tuk spike..

ngeh ngeh ngeh, tapi tulah kenangan dan nostalgia zaman budak2 dulu..

mawar_berduri said...

Kak.Ara, Mawar tak de lagi kot zaman kartun tu ... hihihi..klau tak misti takkan ketinggalan melayan kartun trsebut .... :)

Mawar_berduri said...

Su: ala, nakal cket-cket je ...hhahahaha...:P

Mawar_berduri said...

Pinky Lucia : hihihi.. tu la..nakal cket-cket je tu ...biase la tu kampung girl..baru adventure cket ....hihihi

Mawar_berduri said...

Che Pit : salam.....ala...macam best je bunyi kartun tu ... tapi sayangnya saye tak berkesempatan nak layan kartun tu ... :(

CuTeMiUt78 said...

hi..hi..hik.. terngat gak zaman dolu2