T.A.N.G.G.A.L 31 ogos 2009

Sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-52

Pada 31 August 2009, Seawal 7.00 pagi, aku dah bersiap-siap nak pegi tengok Sambutan Hari Kemerdekaan tahun ni....
Sebenarnya , bukan aku yang plan nak pergi... tapi by la..kol 6.30 pagi lagi dah message aku soh siap2..kata dia nak pergi Snap gambar kat Parlimen...So, aku dengan malasnya bangun dan bersiap2...dalam kepala aku mase tu " adoi...pok cik ni ..bulan-bulan puase cam ni pun larat dia nak layan benda cam ni .." ..hihihi
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
So bersama camera Canon kitorang pun bertolak la ke tempat kejadian ...
Wa..tak sangka gak ..boley tahan ramai jugak la orang ...
Walaupun sambutan nya sangat simple dan sekejap ....
Ni sedikit panorama yang aku nak share kat sini ...


Kanan :
Semua berdiri ketika lagu Jalur gemilang berserta tembakan meriam sebanyak 7 das, Cume, Amoi ni je yang berat montot nak bangun....aku pun tak tau knape la susah sangat nak respect...

Kiri :
Selalunya sambutan Hari Kemerdekaan misti ada Kereta berhiaskan?
ni pulak lori yang tak berapa nak berhias membawa kumpulan band yang menyanyikan lagu
"Tanggal 31"

Lastly ...Salam Kemerdekaan buat semua rakyat Malaysia ...Merdeka..merdeka..merdeka....


2 comments:

arapink said...

salam kemerdekaan mawar... :-)

amoi tu ngape? ngalahkan kita yg pose ni kan..huhuhu...

bukan 1 Malaysia tu...

Mawar_berduri said...

hihi... tu la pasal k.Ara... geram plak nengok.. tu yang snap gambo die tu ..hihihi :)