split personality


Bismillah...

haritu kan ade bgtau kena kursus kat Putrajaya tu...
masa pegi kursus haritu ade la penceramah tu citer
tentang orang yang ada 2 personaliti nih...

sblom dengar citer dia.....aku rase macam ade ke orang macam tu?
tengok kat tv ade lah....realiti nya ade ke?
o.k..sebenarnya memang ada ye kakak-kakak , adik abang sekalian ...

orang tu seorang perempuan ...
yang telah pun berkahwin dan ada anak ...dan seorang yang bekerja...

pada waktu kebiasaan ...
dia ialah seorang wanita dan ibu yang bertudung dan berbaju kurung ke tempat kerja
seorang yang pasif...tak bergaul ...murung ..
pergi balik kerja suami hantar dan ambik ...

bila datang penyakit split personaliti tu
dia seorang lelaki ..berbaju kemeja , berambut pendek , ber tie ke tempat kerja
merokok ...dan bergaya seperti lelaki sejati
seorang yang aktif, sgt peramah dan bergaul dengan semua orang
pergi kerja drive sendiri

masalah dia ni kena rujuk kat pakar psikiatri

bahaya tau .....
ade jugak yang personaliti dia satu tu sgt baik..
dan satu lagi sanagt jahat ya amat-amat
dan dia tak sedar bila dia berubah jadi jahat tu
kan ade movie tentang split personaliti ni ...
citer melayu ade citer english pun ade ...
kalau tak paham lagi tengok kat sini
launch- watak dalam dragon ball -maid kepada Master Roshi
dia ni pun ada split personaliti
yang ni masa baik...ayu jerp ....

gambar sebenar adalah seksi ye ..jadi telah di sensored kan ngan kaler hitam ..hihihi

yang ni masa jahat ....gila jahat ...
rompak sana-sini .....senapang tu kira kawan baik dia lah...

tapi dalam citer ni dia bertukar bila bersin...
tapi split personality sebenar bertukar bukan sbb bersin ...

jadik kalau anda ada kawan-kawan atau sedara mara yang bersikap macam tu ...
nasihatkan padanya supaya berjumpa doktor ye ...








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lya Colours said...

hoh saya tak pernah jumpa org yg ada split personality ni
macam scary je

wantie said...

So far tak pernah jumpa lagi la orang mcm ni. Tapi yang jenis gila meroyan tu ada la. kejap elok selang 2-3 hari dia jadi ganas

kalau yang penyakit mental tu kira split identity ka?

Fadzli Amir said...

Salam..
memang tak pernah jumpa...dan rasa macam takde, tapi memang ada...hehehe

LiYaNa.MaZLaN said...

ada yek? takut la plak kalo jumpa.. huhu.. =)