anda tanya ...saya jawab...hihihi

Bismillah
mari sama-sama kita layan segmen :
Bila Ditanya Saya Akan Jawab
...ngeh..ngeh

Tag ni dari Lya berwarna-warni....hihi
kesejukan yang melampau di office dan kesunyian seperti di alam barzakh...
membuatkan idea nak buat n3 baru beku didalam..
so sepantas kilat ai jawabkan Tag beliau




Rules:

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.



11 things about me.

1. tak suke ulat gonggok ....geliiiii

2. Dengan sekali lafaz telah sah menjadi isteri Tuan John :P pada 04 jun 2011

3. anak kedua dari 5 adik beradik

4. suka lipat baju dari basuh baju :p Lya...nak saya tolong lipatkan baju ke? hahahhaha

5. tak suka shopping. atau teman orang shopping. leceh ! sebab kalau pegi shopping apa yang nak beli.... trus tuju kesitu beli dan blah..... jangan kau belek-belek 5-6 kali, masuk 5-6 kedai tapi 1 pejadah tak beli. mau kembang kempis idong ai kat situ ...hahahahaha-----> same la kita Lya...ai copy paste jolah...hahahahha

6.kalau marah diam dua#puluh#empat#ribu bahasa !!! hahahaha

7. suka berkawan tapi tak suka bila terlalu terikat ngan kawan...almaklumlah ai kan dah kna ikat ngan Tuan John...jadi susah nak ber outing ngan kawan2 nih T____T ....kadang2 kawan tak memahami..mencik tawww....laki ai dan laki You tak sama dan tak boleh disamakan !! ....

8. Anak jati kelahiran Perak Darul Ridzuan tapi mak ayah orang Kedah .

9. kalau stress suka pakai earphone dan melalak ikot#suke#hati.

10. kucing saya bernama Arjuna, Kiuty dan Sonia

11. pada tarikh hari ni saya masih berumur 25 tahun.....hihihi :P :P


soalan yang di tanya Lya

1. siapa pengaruh anda untuk berblogging
sendiri mau ...hihihi

2. makanan kegemaran?
Pajeri terung my mommy dan nasi minyak beliau ....pastu
Nasi Goreng USA kat Sentul, Nasi goreng ikan masin pasar malam Pantai Dalam... :P :P

3. antara pergi tengok wayang atau beli cd, mana anda pilih dan kenapa
dulu masa bujang pilih tengok wayang coz boley jalan2 buang masa ngan Tuan John , sekarang pilih CD coz boleh tengok sambil baring, kuak lentang mau pun kupu-kupu kat umah..tak penat berjalan dan tak penat dompet kuar duit ....hahahahah

4. benda yang paling berharga anda pernah beli
Spec Ducati original untuk tuan John ...huhu

5. antara mengira atau membaca, mana satu anda pilih dan kenapa
saya suka baca...tak suke kira....boleh pitammmmm......dulu masa sekolah buku matematik kotak2 tu ai buat main SOS ....hahahaha

6. pertama kali anda fall in love masa umur ? cerita sket beb
huh......soklan cepu mas.....fall in Love masa umur 21 ....Fall in love kat sape? sape lagik Tuan John la...hahahah...malu nak cerita ....tapi dah tanye ai cerita sikit ...masa tu hari first lapor diri kat TNB....ai tengah tunggu penempatan ...tetiba lalu seorang jejaka J ....huh..bukan main menyemat lagik...rambut cacak bagai ....trus nampak love2 dalam mata ..... fall in love la kiranya ...hahahahah

7. secara random la ek, berapa jam anda habiskan masa kat blog dalam 1 hari
tambah tolak 3-4 jam kot ...lame giler..mane tak ..kjap bukak..pastu bukak lagi

8. matapelajaran yang paling anda tak suka masa sekolah menengah
Ofkos la matematik !!!

9. pekerjaan pertama anda?
Setiausaha tingkatan biasa kat TNB ...sekarang Setiausaha Pejabat kat opis
Gomen :P


10. makanan paling best anda pernah masak?
Spaghetti la kot..hahaha..yang lain biasak2 sajakkk

11. pernah datang Melaka? apa yang paling anda suka tentang Melaka
Mistilah pernah.....hihihi...saya suka jalan2 kat sana byk tempat yang menarik macamKota A Famosa,Muzium kapal tu..taman rama-rama...taman buaya...eh..sume lah best








ala........ ai lemah la bab nak Tag balik kat sesape...
nak tau sebab ape? sebab ai pernah TAG tapi diorang tak nak jawab...bizi la sgt
sentap mak nak ...hahhahahahahahahhaha


7 comments:

Lya Colours said...

weh sama la kita tak suka kira !!!!
math pon tak suka
nasib tak fail masa spm je dulu.haha

thanks sudi buat =)

LaraSuffi said...

hehe :) klaka :P

budak penjara said...

25 tahun??tua dari aku 3 tahun la..haha..leh pnggil ko kakak la kn..haha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Lya : haah..same ar..seb baik tak fail kalo tak dok umah tanam jagung la jawabnya :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

lara : hihi..thanks for comment :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yeahh..silalah panggil saya akak yew...actuall 4 tahun sebenarnya...sbb umo ai 26 cuma blom cukup bulan nak 26 tu :P

BENA said...

wakakakakakaka ! ayat akhir tu bes . sentap mak nakkk . WAKAKAAKAKAK ~