Update : Cuti , Durian dan Kiutty


Bismillah

selamat bekerja ....
ye..tau misti ramai yang masih dalam mood cuti kan ?
almaklumlah 3 hari dah bercuti ....
haish...walau apa pun kerja harus diteruskan jua ...huhuhu

hari ni nak cerita tentang tiga perkara

Cuti , Durian dan Kiutty

Cuti 3 hari telah dihabiskan di kampung Tuan John
iaitu di Felda Lurah Bilut ..
kalau dah balik kampung tu haruslah ada Durian...
tapi bukan lah ade kebun Durian pun ...
tapi ade la sepokok dua di tengah2 kebun getah tu ...
jadinya Durian tu ade la 5 6 biji dan dapat la makan beramai-ramai....

pastu pagi tadi ada orang offer lagi kalau nak makan durianss
beliau boleh ade kan untuk ai..
rejeki jgn ditolak...musuh jgn dicari kan ??? Ngeee
bestnyaaa...Thank you very-very muchhhhhhhhhh...
thank you my friend..terus rase berkobar-kobar nak kerja hari ni ...hahahahha



dah habis dua cerita..
Cerita ketiga tentang My Kiutty ...kalau nak baca tentang kiutty
..baca kat sini


Cerita kali ni cerita sedih ....

petang ahad dapat sms dari adikku di kampung
ayatnya :

"Angah, kiutty dah mati"

bagaikan disambar petir trus hujan nak turun... :'(
sedih la ...Kiutty tu kucing yang bijak dan baik sgttt ...
Dia dah 2 kali beranak...first batch ade 4 ekor anak dia..
tapi yang hidup seekor je..
anak dia bernama SONIA...

yang 3 lagi mati kena serang sakit mata ...

baru-baru ni ade lagi anak dia..
ade 4 ekor lagi ...masih baby .... belum ade nama....
kini tetiba mak dia mati..
SEDIHNYAAAAAAAAAAA..
kena la adik-adikku bagi susu untuk baby2 itu

Kiutty tak tau mati kenapa..kata adik dia mati kat tepi jalan..
tapi tak de luka pun..tak tau la kna langgar ke ape...

lepas ni dah tak de senyuman manis kiutty ni lagik..
-__-"

Semoga tenang disana ....






4 comments:

Lya Colours said...

ngantok gilak la masuk opis hari ni
sedih bg pihak kucing anda. wpon saya bukan peminat kucing. huhu

alimaz kembara terasing said...

kesiannya kiutty.....

Yan said...

salam kenal..

siap yang tak suka bila balik kg. esp bila ada derian..

BENA said...

bena pun rase cam nak sambung lagi cuti tau . hee ;)


SEMOGA KIUTTY tenang di sana