Cerita tentang lif haritu :P

Bismillah

hari ni baru rajin sikit nak nak update tentang lif yang bikin panas tu
ingat lagi tak ?
actually ...lif tu tak la berhantu pon...
tapi sebab aku bengang ngan lif tu sebab tu aku letak gambar Casper tu :PPP

sebenarnya ....dah 2 kali aku stuck kat dalam Lif tu sensorang ..
scary taw...
first time mase tu petang ....aku balik dalam pukul 6.45 PM..
Tuan John dah tunggu kat bawah ..
sekali Lif tu turun sampai G tapi pintu tak bukak..
pastu dia naik laju-laju samapi tingkat 15...
past turun laju-laju sampai tingkat 6 dan naik balik tingkat 15....
scary tak ?

takot woo....dah picit loceng kecemasan dalam lif dan dah bercakap ngan
polis bantuan kat lobi tu ..
tapi lif tu akhirnya berhenti kat tingkat 10 sbb ade org nak turun ...
so sepantas kilat aku kuar dari lif tu
dan menghalang org yg nak turun bawah tu dari naik lif tu ...
serius takot ..takot terhempas ke pe .........
dah la line Hp pon tak de ....

kalau tak boleh send msg kat Tn.John
mintak ampun segala bagai ...ahhahahah...beria je :PPP

pastu kali ke-2
pagi rabu yang aku post as Wordless Wednesday tu lah :PP
pagi tu aku sampai dalam 7.20 pagi ...
naik lif tu ade la 3-4 orang ...jadi mula berenti kat tingkat 2...ade org turun
pastu berenti kat tingkat 5...
then tinggal aku sorang kat daalm lif tu ...
tetiba samapai tingkat 12 lif tu tak terbukak ..
dia turun laju-laju dan stop kat tingkat 7...pastu
dia turun laju ke G ...
last skali dia naik laju-laju samapi tingkat 15...
pastu tetiba pintu terbukak...
terus la nak kuar ...sekali dengan laju dan kuatnya ..
pintu tu nak tertutup balik ...
jadi dengan guna tangan terpaksa la tahan lif tu ...
ape lagi ...tangan aku pun terus membengkak dengan jayanya
sakit tau !!!!

sebab tu la aku jadi angry bird kat lif tu ..
phobia tau ...jadi lepas 2 kejadian tu ...aku akan sedaya upaya elak dari guna lif tu sensorang ...
tak suke!!! ...huhuh :PPP









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

cheqna said...

apehal jadi camgitu plak??
memang bahaya r kalu sensorang..so elakkan dari naik sensorang ye =)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tulah cheqna...takot tau ....huhuhu...bila kuar dari pintu lif tu pun macam nak lompat cecepat je

BENA said...

fuhhhhh . kalau bena pun kan . dah nages abes dalam lif . tapi nape nak ke tingkat 15je ek ? ke hantu turun tingkat 15? hahahaha :)


selamat kat tempat keje bena xde lif . hi hi hi :)

Lya Colours said...

membahayakan. report kat polis lobi then dorang tak take action ke?