Pasar Pagi Raub

Bismillah ...

walaupun blog ni masih tak berapa nak o.k ....
tapi rase nak jugak wat n3 baru ....
macam sunyi je kan kalau tak de n3 baru ...
o.k....jadi saya telah membulatkan hati untuk tidak memperdulikan side bar yang hilang itu ..
tak pe lah ...biar ade blog post je pun o.k gak kan ? tak la semak sgt
cuma kalau nak lawat kawan-kawan cam susah sikit la...
dah tak de bloglist T___T huhuhuh...

o.k..hari ni saje nak cerita tentang ektiviti kami berdua kalau balik kampung Tuan John ..
Felda Lurah Bilut ....walaupun Tuan john dilahirkan kat Kie-eL
kira ic 14 la kan....tapi arwah atuk dan nenek dia tinggal kat Bilut ...
jadi kalau balik kampung ...kira balik Bilut lah ...
tak jauh pun ... dalam 1 jam 30 minit tu cornfirm sampai sana ...
kat Bentong tu kan ?

O.k..kalau balik sana ....antara yang kami suka buat ialah ..
pepagi lagi siap-siap pergi pasar pagi kat pekan Raub ..
bes woo...kat sana macam- macam ade taw ..
tengok tu...diorang meniaga pun simple je ..tak yah meja-meja bagai ...
banyak jual sayuran kampung, ulam-ulaman dan buah-buahan ..
harga pun o.k ..rasenya mungkin hasil tanaman sendiri ..
fresh dari kebun kan ?
huhu..
tapi bukan sayuran atau buah-buahan yang kami cari ...
nak tau ape yang kami wajib beli kalau pegi sana?

tadaaaa.....Ni hah
Ikan tilapia Merah .....huhuhu ..dap ..dap ..
goreng macam tu pun sedap ...
kalau nak lagi best ...buatlah masak ikan tiga rasa ....huhu
terbaekkk dari ladang ...

harga pun boleh tahan la ....1 kilo RM 15.00 tapi tak pe ..puas hati ...
ikannya besar dan masa kita beli ikan tu masih hidup ..
jadi memang fresh...

kalau sesape terlalu waktu pagi kat situ ...
tak rugi kalau singgah kat pasar pagi Raub tu ...
best :)))


sekian .









2 comments:

Lya Colours said...

hoi hoi ic kita pon 14. haha

weh kita sangat suka manggis. skrg kan musim buah, mmg heaven btol la. heaven membeli la. pokok manggis nan hado kat umah den

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yeke? hahah...orang Key-Ell la ni ye...hahahhahaha....

ape lagik..dah makan buah manggis tu ...bijik dia kasik tanam laaa.... boley buat dusun manggis..huhuhu