Ayam masak merah : first time cuba


Bismillah ....

Ni bukan nak bagi resepi ye ..
sebab tak pandai buat pun ...belasah jerp
tahniah buat diri sendiri ..ewah..huhuhu
semalam first time cuba buat ayam masak merah..
ala..yang macam selalu orang buat waktu kenduri tu ...

walaupun hasilnya tak la sempurna...
tapi kira 80% jadi lah ayam masak merah nya ...

yang rase kurang sikit sebab kering ..
tapi rase o.k...habis dimakan semalam..
ala..buat 4 ketul ayam je kot..makan 2 orang
Tn.John cakap o.k...
cume lain kali dia pesan soh buat bagi pedas dan berkuah sikit ...
ni antara bahan-bahan yang digunakan ....sempat lagi snap tu ..hak...hak..
tapi gambar kurang menarik sbb guna hand phone cap ayam jerp...Photobucket
dan lagi satu dok cover2 takot Tn.John nampak ..
mau dia cakap
"oho...oiii..tu nak masak ke nak bergambo"
baca macam lagu M.Daud kilau :P
hahahahha ..naseb lah...blogger memang begituPhotobucketPhotobucket
bukan apa...sajia ja ..nanti dah tua-tua boleh tengok..
ni la rupa ayam masak merah nenek masa mula-mula try buat dulu ...boleh gitu? hahaha
macam la blog ni wujud lagi masa dah jadik nenek
inilah hasilnya...ayam masak merah first time masakPhotobucket
kalau nampak kurang menyelerakan .. tu salah hand phone ..
sebab gambar tak cantik..hahahhahaha
(ngaku jelah ko tak berapa nak pandai masak kannnn :P)








10 comments:

Lya Colours said...

fulamak kelassssssss. pasni leh join blogger memasak. hihi

cheqna said...

yang pntg suami suka..kenyang perut suami =)

Siti Hajar Noh said...

okay la ni kak...practice make perfect

LYAfrina said...

wah.. menjadi je tu....
buat dgn pnuh kasih syg..mmg sedap
:-)

Lynnda said...

Salah hp la klu nampak x sdp?? Haha.. Cian ko hp.. ko x bersalah ap pun pd tuan ko..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lynndahahahahhaha.....ala..Hp tak ambik hati pon :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrina jadi lah..tapi tak berapa sgt ..huhuhu..sbb sayang la buatkan jugak walaupun tak reti :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Siti Hajar Noh yup...kna practice lagi :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnayup..seb baik o.k la..kalau tak o.k mmg tak sentuh la Tn.John tu :PP

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colours hahah..tunggu la 5-6 tahun lagi kot baru boley jadi blogger masak :PP