Bila tengok cerita hantu di kampung


Bismillah .....

Hai semuaa....
eh..korang selalu kalau kat rumah tengok tak cerita hantu?
berani tak tengok cerita hantu sensorang ?

tau tak ...haritu masa balik kampung (Kampung Tn.John)
ade la tengok citer hantu ...
kan umah kat kampung tn.John tu tak de sesape duduk kan...
so masa tu kami balik berlima....
My FIL, MIL, Tn.John ngan Nina ..

malam tu Nina ngan MyFil dah tido dulu ..
so tinggal la kami bertiga ...
aku, MyMIL and Tn.John..
skali terbukak cerita Susuk Amanda ...
ade tengok tak ?
pastu diorang nak tengok citer tu plak...
aku o.k je ..tak la kata takut nak tengok citer hantu ...layan jela kan ...
tengok reramai ape de hal kan ...ewahhh
o.k..memula tu o.k la tengok bertiga....
pastu skali dengar dengkuran kecil kat tepi telingaaaa....
bila pandang skali ... Tn.john dah lebuh dah ..mau dah sampai london dah ...
hampagas btol la....hahahaha

so tinggal berdua ...aku ngan myMIL...
aku dah tersyok plak tengok citer tu ...macam nak tau kesudahannya..
tapi ...takot plak nak tengok citer tu sensorang ..
rumah tu pulak besar ...haishhh...seram jugak la kan ...

pastu tau tak ape yang aku buat ?

selalu aku tengok tv tak suke orang ulas... means nak tengok diam je...
fokus...fokusss....
tapi disebabkan nak elak my MIL tido jugak ..
aku tengok je ..bila cam part seram ..
aku pun ulas la citer tu ..hahahhahaha

My MIL yang dah mengantuk pun..
dok " Ooooo...Yeke?....Haaaa..."
dengan mata yang dah layuuu...
terpaksa la layan aku ...
sorry ye mak ...saya takot tengok sensorang .. ^__^


ni la tips kalau takot tengok tv sensorang ye ...
tapi tips ni tak berkesan pada Tn.John ...
dia kalau dah ngantok ...ko cakap la apa pun..
dia tetap tido dengan jaya nya.....

Sekian .





6 comments:

Lya Colours said...

haha nasib baik mak mentua cool je nak layan, kalau tak, ada kene wachaaaaa nanti.haha

cheqna said...

kalu tgk ngan cheqna buat camtu memang kena marah r
"ko diam r..nak tgk citer pun tak senang"
hahahahaha

~AmyLiana86~ said...

amy suka tgk citer hantu tp lepas tgk akan terbawak..jd takut gile22.skrg ni tuk elak tkut2 n sapa nk buang air pun berteman amy xtengok citer hantu lagi..heheeh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colourshahah..skali skala boley la wat perangai camtu :PP kalu selalu mau kan gak wachaaa nye :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqnaahahhaa..saya pon tak suke tengok citer orang lain dok ulas plak ..haishhh...hahahha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~ hihihi...tapi sekarang tak tengok citer hantu pun iklan cerita hantu banyak...haishhh..takot jugak :PP