Makan Malam ...

Bismillah ...

tak de mende nak citer ....
jadi citer jelah pasal makan malam ..hahaha
walaupun cuma makan malam yang ala-ala femalasss gitew...

kadang-kadang makan yang simple pun boleh bertambah ...
tak perlu nak makan yang beria-ria kan ? 
tambah-tambah kalau yang masak tu ialah my lovely mom...
dah lama tak makan mak masak ..miss my mak ...huk huk :'( 
walaupun nampak macam kurang  menarik...
bak kata Chef Joe .. plating tu tak de ...
presentation ke laut ...
tapi makanan yang mak masak tu adalah yang terbaik..
yang sihat ..yang bersih...
Ingat makan McD, Kepsi , Pizza sume tu sihat sgt ke?
nampak je sodap ...
tapi hakikatnya mengundang penyakit ado lah....
MSG , lomak. minyak sume tok sah citer lah kan ....
haishhhh...no..no..no #sambilgeleng-gelengkepala

Eh...terbebel la pulak...Erkkk..sorry ...

o.k sebenarnya nak cerita pasal makan malam yang simple semalam...
balik kerja pergi pasar malam...
pusing punya pusing..punya pusing satu pasar malam ...
tapi nan hado yang berkenan kat tekak....Tn John ..
bukan tekak saya..sebab tekak saya ni o.k je ape pun tolak kayu dan batu je ..janji makanan yang halalatoiibah...
tekak suami terchenta (Chenta la sgt #teruslap-lappeluh ) saya tu yang susah sikit bab makan ni ....
kalau dia tak berkenan ...ko tak payah la nak paksa dia makan ...
jgn harap dia nak rasa sekalipun....
hohohohoho #lapairmatalaju-laju.. :P 
o.k meh tengok menu simple tu #bajetmacamlasedapsagttttt ..hahah

 sambal goreng kentang dan ikan bilis....
yang ni kalau kentang tu tak garing ...
makan tak bunyi krupp..krappp..kruupp...krappp...
tak meletup dan melompat dalam mulut 
huh...memang tak kena lah kat tekak Tuan John tu ...
jadi harus buat dengan betul ya ..huhuhuhu

 ni ayam goreng ....

dan akhir sekali ...
sambal sardingggg...
tu je ...(ceh makan simple camtu pun nak masuk instagram ke ? ) 
Eh...biarlah..orang ade Instagram..hahahahhahaha
Sengal ...
sebenarnya motif masuk instagram tu ...
sebab..malas nak transfer guna kabel...
tak IT la uolss...hahahah
pastu kalau masuk instagram kan gambar tu da siap edit ...
shantekk... i likeee...:p 

o.k..sekian ....


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Lynnda said...

Lauk ape pun kalau da lapau balik keje abis jugak dibedal.. Huhu

ArELeEz said...

sesungguhnye.. sume makanan ni = best!