Muhibah katanya

Bismillah....

Jumaat lepas punya kerja ni....
sebelum ni tak pernah buat lagi ..ni kira first time la buat perangai memasak kat ofis...ekekekekek
memandangkan ade orang sponsor rice cooker ...
makanya terhasil lah aktiviti masak-memasak menjalin muhibah gitew ...

pagi-pagi lagi dah start pergi cabut daun pandan dan bawah ...
Ofis saya ade tanam pokok-pokok untuk masak-masak tau ...
ade pandan ...ade limau purut, ade serai, misai kucing , cili, daun kunyit dan lain-lain lagi la...
kira kalau nak ambik jela..potong elok-elok ...mmg tak de siapa nak marah ..huhu 


pastu dah plan siap-siap ...sorang bawa santan, beras, garam  untuk masak nasi lemak ...
pastu lauk pauk ngan bahan-bahan lain untuk makan bersama nasi lemak pun bawa sorang sikit ...
ade yang bawa kacang goreng ngan ikan bilis...ade bawa telur ...ade bawa rendang kerang ...
timun, ade nugget, ade ayam goreng ...macam-macam lauk la yang ade ...
Air pun ade orang sponsor  ...muhibah kan macam tu ..hihihi 

 ni rendang kerang anak teruna ..untung la sape kawen ngan ko ajib oiii..hahhahahha
sambal tu tuan blog yang bawa .....eh...Linda tolong basuh beras sume tau ...
lupa nak tanya ade tak sesape tido malam mimpi kan Linda ...hihihi 

dah tengahari ni je yang tinggal ...
so boleh repeat makan ...round 2.....save budget ..
almaklumlah dah tengah-tengah bulan ni kna la budget sikit kan ..ekekekekeke



see ..ni gambar sebelum makan ...
sume happy ..dah excited dah tu nak makan ...
Sekian ....
nanti ade rezeki lebih boleh kita buat makan-makan lagi  :) 

3 comments:

Fazleyatul Aini said...

wahh kelass siap masak nasik lomak kat opis

Sara Lynn said...

okay next nk masak pe? pinggan sy still ada lg kan? hahahahahhaha =P

ArELeEz said...

good effort! mmg muhibbah lah!