Multi-purpose Cooker-Fryer

Bismillah 

cerita lama jugak ni ....tapi biasa lah kan...
cek fon tengok-tengok...  eh! ade gambar la...ni belum cerita kat blog lagi ni -___-" 
o.k jadi marilah kita cerita ....
masa balik kampung Tn.John haritu punya kisah ni ...

masa nak balik kampung ....ade la kawan Tn.John ni baru balik outstation...
baik sungguh hati dia bagi kami sebungkus karipap frozen...
katanya karipap ni memang best ....dia beli dekat Kuala Medang 

tapi setibanya kat kampung ...baru teringat ..mana ade dapur gas nak masak T____T
(kampung Tn.John tu tak de orang duduk..
ade rumah je untuk berkumpul time raya ..lebih kurang camtu lah )  
jadi kami balik kampung kami berdua je pun .....
 ....dan karipap tu dah semalaman tak simpan dalam fridge..
kalau dah rosak rugiiiiiilahhhhhh....orang bagi ni ..katanya sedap plak tu ..huhu 

jadi kami ni fikir punya fikir cemana nak masak benda ni ...
nak masak pakai kayu api ke? kuali mana ade :'( 
pastu ..tenggggg...timbul idea #mentoltumbuhkatkepala...
cakap kat Tn.John ...kita masak pakai rice cooker la...
rice cooker ade ...huhu tapi Tn.John tak setuju ...dia cakap rosak la rice cooker tu nanti 
hurrmmm...#apapontakboleh :P 

Pastu Tn.John terjeling cooker-fryer ni kat atas almari ...
terus dia cakap ...o.k boleh masak..kita pakai dapur ni ...
senang..pakai letrik je..tak yah kuali pun :) 
hoyeee ...bagus juga ade benda ni ...
dapur ni dah lame Mak Tn.John beli--> Tn.John la cakap cam tu ..
 tgk waranty card tu tahun 1999 kot ..lama gila ..tingkatan 1 saya masa tu :P 
tapi tak pernah pakai pun ... so marilah kita masak pakai dapur ni ...


Oleh kerana ade dapur yang best dan ohsem ni ... 
jadi banyak la benda yang kami masak ..ekekekeke 

 karipap tu memang sedap o.k ...inti dia rase macam pedas-pedas-manis sikit 
petangnya kitorang pergi TF kat Raub nun beli lagi fries ngan ayam frozen Ayamas yang hot & spicy tu ...
jadi balik rumah kita boleh masak sendiri pastu makan lah...tak yah la keluar beli makanan kat luar kan ..
masak nasi boleh..masak lauk pun dah boleh ...cantek ...

tapi b'fast kami ngeteh gak kat kedai mamak :P 
sedap oii telur separuh masak tu ... saya paling suke sebab telut tu tak mentah o.k..
kuning telur tu macam keras sikit ...hoish..sedap gila lah .. hihi 
bukan senang nak dapat ..selalu kalau yang telur kuning tu mencair je memang saya tak makan la jawabnya 
tak kenan iols...macam makan telur mentah -___-"
pastu kena plak ngan roti sardin ....habis makan boleh gosok perut o.k 
hahahhahaha....

tu je nak cerita ...

Sekian 

3 comments:

Fazleyatul Aini said...

nampak cantik hasil gorengan tu tak oily

ArELeEz said...

1999.. leez br form 4. muda remaja b'getah2 lagik! eceh!

Kesuma Angsana said...

wah menarik juga ni !

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...