Egg Boiling and Thereupatic park,Felda Residence Sungkai

Bismillah...

boleh tak kalau letak gambar je?
baca tajuk pastu tengok gambar cukup? 
wordless picture ?....hahahha adoi malas la nak merapu tak de idea 
tapi gambar ada cemana?

kalau tak buat entry rasa rugi pulak snap gambar banyak-banyak
 tapi akhirnya x letak pun kat blog?
acaner ? dilema sangat nih...hahahhahah

o.k lah..o.klah..sayang punya pasal saya rapukan jua untuk korang 
xpe..reader kita pun berapa kerat je ..
kita rerapu kite-kite jelah ye 
(pi semak kamus Dewan apa maksud rerapu? macam kerapu pun ada ) 
hahahha
alahai nye lah pun...

ni tempat merebus telur ye ....
harap jangan celup tangan atau kaki disini 
nanti tak pepasal jadi sup pulak..ahakss...tak kelako 

ni gerai dia jual telur untuk direbus 
dari mula tengok ni terfikir jugak ?
apakah motif sarang burung berkumpul disitu?
adakah harapan mereka ada burung akan datang bertelur ? 
lalu telur burung dapat dijual untuk direbus?
atau sekadar hiasan classic disitu...
yelah? takkan nak letak reban ayam disitu dakkk?
tak ke memburukkan dan membaunya kan disitu?
mih..mih..mih 

Ohya...disini panas ye airnya 
nampak tu mendidih-didih ayorr nya kome...
kalau ade telur sila lah letak ditempatyang dikhaskan itu 


Seterusnya kita ke Taman Terapi 
sila jagan kutuk model tak berbayo ini 
penat dia pose kengkononya 

ni tengah test power kaki 
tapi kalau korang tak tahan , sila jangan tiru aksi ni 
marabahaya....Tn.John ni pun esoknya masih mengadu sakit ditapak kaki nya 
batu-batu tu ada yang dah pecah 
maybe orang jalan pakai kasut kot dalam tu ?
tapi agak bahaya la.....

ohya..air ni panas tau ....
saya si puteri lilin haktuih..opkos la tak jalan disini ...
hanya mampu duduk selonggok ditebing sahaja...haha

suhu air di kawasan jalan berbatu tadi lebih kurang macam yang tertera tu 
40-43 darjah Celsius....

pool kat belakang ni saya mampu rendam kaki ye...
kurang panas sikit ...
dalam 30-35darjah Celsius



o.k la tu je nak merapunya 
thanks for reading 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

LYAfrina said...

bestnyaa

adianiez AIDA said...

ooooo...
aida pernah tgk kat tv.
tapi tak tau la sini ke bukan.
org rebus telur kat kolam.